Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

5 jaar geleden

Routes

Toeristen die graag met de historie van Spanje in aanraking komen en graag wandelend of fietsend van de natuur genieten, moeten zeker de verschillende routes in Spanje bewandelen. Zoals de Groene Routes of de Zilveren Routes.

Vias Verdes 

Combineert jouw klant sport graag met de openlucht? Vertel ze over de Vías Verdes oftewel de Groene Routes. Deze oude spoorwegroutes dienen nu als fiets- en wandelpaden. De Vías Verdes zijn een leuke en ecologische manier om Spanje, haar cultuur en landschappen te bewonderen. Spanje telt 64 groene wegen van in totaal ongeveer zestienhonderd kilometer verspreid over het hele land.

Kijk hier voor meer informatie. 

Zilverroute

De Zilverroute in Spanje loopt van Gijón in het Noorden tot Sevilla in het zuiden. De route werd in pre-Romeinse tijden gebruikt als migratieroute. In de tweede eeuw v. Chr. werd een oude Romeinse weg een van de belangrijkste route op het schiereiland, deze route ontstond omdat ze de steden Mérida en Astorga met elkaar wilde verbinden.

Vandaag de dag zijn er nog vele sporen terug te vinden van wat de Romeinen toen der tijd hebben gebouwd, zoals bruggen, kleine forten, mijlstenen (kleine stenen palen, die afstanden aangeven, gemaakt voor de Romeinse legers) en grote verblijfplaatsen waar reizigers konden rusten, dit is de oorsprong van enkele dorpen die van de dag nog bestaan.

Kijk hier voor meer informatie.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn