Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

5 jaar geleden

Stranden

De Spaanse kustlijn is heel groot, bijna 5000 kilometer lang. De kusten, beter bekend als de costa’s, zijn onderverdeeld in twee grote delen, alleen onderbroken door de Portugese kusten. De belangrijkste en bekendste costa’s vind je in het oosten en zuidoosten van Spanje.

Costa’s

De Spaanse Costa’s zijn altijd al zeer populair geweest onder (buitenlandse) toeristen. De prachtige brede zandstranden, de diepheldere zee, het heerlijke klimaat, de uitstekende accommodaties en de prima infrastructuur maken het een perfecte bestemming.

Om goed op de hoogte te zijn van alle costa’s, zetten we ze graag handig voor je op een rij. Zo weet jij precies wat je waar kunt verwachten en informeer jij je klanten het beste.

Recordaantal stranden met blauwe vlag

Stranden in Spanje kunnen het predicaat ‘Blauwe Vlag’ krijgen. De Blauwe Vlaggen worden jaarlijks toegekend door de Foundation for Environmental Education (FEE) aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. Het predicaat Blauwe Vlag wordt niet zomaar toegekend, maar dat de stranden
hiervoor aan strenge criteria moeten voldoen.

Spanje kreeg in 2015 een recordaantal Blauwe Vlaggen toegekend. Er zijn nu 578 stranden bekroond met een Blauwe Vlag en in 101 Spaanse jachthavens wappert deze vlag. Daarnaast heeft Spanje de meeste vlaggen van de 46 landen die Blauwe Vlaggen hebben ontvangen van de FEE.

In de Autonome Regio Galicia wapperen dit jaar in totaal maar liefst 150 Blauwe Vlaggen; het hoogste aantal dat deze regio in al de afgelopen jaren heeft gekregen. De 150 Blauwe Vlaggen die de Regio Galicia in 2015 heeft gekregen zijn voor 131 stranden en 19 jachthavens.

Hieruit blijkt wederom dat Galicia over stranden beschikt met een uitstekende kwaliteit van het zwemwater, de stranden schoon zijn en er een EHBO-post is en voldoende toiletten en afvalbakken. Voor de jachthavens geldt dat het water en de kades schoon zijn, er goede sanitaire voorzieningen zijn en er een gescheiden afvalinzamelingssysteem is. De criteria voor een strand of jachthaven om een Blauwe Vlag toegekend te krijgen.
Andere Blauwe Vlaggen werden als volgt verdeeld:

 • Regio Valencia 134
 • Andalusië 95
 • Balearen 74
 • Asturië 21
 • Canarische Eilanden 47
 • Cantabrië 5
 • Catalonië 114
 • Ceuta & Melilla 4
 • Extremadura 1
 • Murcia 38
 • Baskenland 2

Je kunt er dus op vertrouwen dat de Spaanse stranden aan de hoogste (milieu-) eisen voldoen.

Kijk hier voor meer informatie over de vele prachtige Spaanse stranden.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn