Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 maanden geleden
22 jun

Kom naar de Spaanse Dag

De Spaanse Dag wordt dit jaar op zaterdag 22 juni gevierd in Utrecht. Ook de minder bekende aspecten van Spanje worden onder de aandacht gebracht. Er zullen op deze dag verschillende activiteiten plaatsvinden op het Domplein en het daaraan gelegen Instituto Cervantes. Tijdens de Spaanse Dag is er een zeer gevarieerd programma met o.a. flamenco-optredens, ham- en sherryproeverijen, proeverijen van traditionele gastronomische producten uit verschillen streken, wijnproeverijen, paella-workshops en -proeverijen, optredens van de bekende Carnavalsgroep Los Joroperos uit Tenerife, presentaties door Edwin Winkels, kinderactiviteiten… Leuke bijkomstigheid is dat het Instituto Cervantes dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert.

De volgende Spaanse regio’s en eilanden zullen tijdens deze Spaanse Dag vertegenwoordigd zijn: Andalusië, Extremadura, Ibiza, Formentera, Galicië, Tenerife, Lanzarote en Murcia.

Gedurende de dag zullen er activiteiten zijn in de volgende ruimtes:

In het Instituto Cervantes

  • Kinderactiviteiten – Bibliotheek: verhaal vertellen, knutselen…
  • Academische ruimte – Rode zaal: informatie over cursussen van Instituto Cervantes
  • Presentaties: lezingen…

Domplein

  • De 8 Spaanse bestemmingen zullen in de verschillende kramen informatie geven en gastronomische producten aanbieden. In de España-kraam zullen er ham- en sherryproeverijen zijn
  • In de Spaanse markt zullen er bedrijven zijn die informatie en proeverijen geven en wijn en andere gastronomische producten verkopen.
  • Bar & terras: een aangename plek om iets te eten en een beetje uit te rusten om daarna weer verder te kunnen genieten.
  • Toneel: hier zullen gedurende de gehele dag diverse flamenco- en muziekoptredens zijn.

Algemene informatie
Datum: 22 juni 2019
Tijd: 11.00 – 19.00 uur
Entree: gratis
Locaties: Domplein, Utrecht

Programma

Kijk hier voor meer informatie

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn