Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

6 maanden geleden

Almería gastronomische hoofdstad van Spanje in 2019

Almería heeft op 24 januari jl. tijdens de beurs FITUR in Madrid, officieel het stokje overgenomen van de stad León als Gastronomische Hoofdstad van Spanje. Gedurende heel 2019 valt de stad Almería deze titel ten deel.

Zoals Ferran Adrià zegt: “Sin buena gastronomía, no hay turismo de calidad” (zonder goede gastronomie, geen kwaliteitstoerisme). En de stad Almería staat dit jaar bol van gastronomie en gastronomische activiteiten.

Almería is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in de regio Andalusië. De oorsprong gaat terug tot aan de prehistorie. Echter pas in 955 werd Almería, gelegen aan de Middellandse Zeekust, gesticht door de Arabieren. Niet vreemd dus dat deze stad, met haar smalle straten, een rijke historie heeft; met onder meer het fort Alcazaba, de grote moskee, de Arabische cisternen en stadsmuren. Almería was ooit de hoofdhandelspoort van het Kalifaat van Córdoba en in de “medina” stonden meer dan 10.000 weefgetouwen.

Niet alleen de stad Almería maar de hele provincie heeft heel wat de bieden op het gastronomisch gebied. Kom vast in de gastronomische sfeer met de (Spaanstalige) video Sabores Almería:

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn