Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

6 maanden geleden

Fitur Madrid overtreft de verwachtingen

Fitur, de internationale toerismebeurs in Madrid, heeft alle verwachtingen overtroffen. Er waren in totaal 111.193 bezoekers.

Op de eerste drie dagen voor ‘trade-only’ werden 81.193 vakbezoekers uit 127 landen geteld. De beursorganisatie had op 62.000 vakbezoekers gerekend. Daarnaast waren er 30.000 bezoekers op de twee dagen dat de beurs voor het publiek was geopend. Daar bovenop komt het online deelnemersplatform LIVEconnect, dat 33,286 registraties telde. Dat is 10 procent meer dan waarop de organisatie had gerekend. Het aantal bezoekers was half zo veel als in 2021, maar kwam volgens de organisatie in de buurt van de periode pre-corona.

Ministers van Toerisme uit 21 landen namen deel aan de beurs. De Wereld-toerismeorganisatie van de VN was actief betrokken en ook de koning en koningin van Spanje brachten een bezoek aan de beurs.

Ifema Madrid, organisator van de belangrijkste reisbeurs van Spanje, had stevige coronamaatregelen genomen. Bezoekers moesten een negatieve coronatest (PCR of antigeen) of een Covid-paspoort tonen. Dat leidde vooral op de eerste dag tot wachtrijen. Het dragen van een FFP2-masker was zowel binnen als buiten de beurshallen verplicht.

Met een fysieke editie van de beurs wilde de organisatie een signaal van vertrouwen afgeven en laten zien dat het toerisme alleen weer een hoge vlucht kan nemen als de industrie leert leven met de pandemie.

De impact op de economie van Madrid van het grote aantal Fitur-bezoekers wordt geschat op meer dan 150 miljoen euro. 

Foto: Fitur

Bestemmingen, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn