Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 weken geleden

Gastronomie op Tenerife

Enkele tips…

De gastronomie op Tenerife heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld; traditionele gerechten gaan tegenwoordig hand in hand met nieuwe smaakcombinaties en vernieuwende technieken. Dit alles vergezeld van lokale wijnen waarvan de druivensoorten, het klimaat en de bijzonderheid van de vulkanische bodem van het eiland hen een uniek karakter geven. TravMagazine geeft in samenwerking met Tenerife enkele tips om jezelf en/of jouw klanten onder te dompelen in de (gastronomische) cultuur en de Canarische levensstijl: 

Slapen tussen de plantages in het landelijke vakantiehuis El Patio de Tita
Dit huisje ligt in de vallei van La Orotava, aan de voet van het Nationaal Park Teide, in de gemeente Los Realejos. Het is milieubewust en biedt bezoekers een nieuw toeristisch concept dat gericht is op agrotoerisme en een gastronomisch aanbod dat de consumptie van lokale producten bevordert. Hiertoe beschikt het landelijk huis El Patio de Tita, daterend uit de negentiende eeuw, sinds 2001 over zes appartementen bestemd voor toerisme. De Eco Club El Patio, een biologische boerderij van 18.910 m2, gewijd aan de teelt van seizoensfruit en -groenten, die een gezonde levensstijl aanmoedig. En Restaurant El Patio, een restaurant dat slow food hoog in het vaandel heeft staan, die de consumptie van lokale producten aanmoedigt en veel van de biologische producten van de boerderij gebruikt in haar gerechten. Klik hier voor meer informatie.

Proef de exclusieve wijn van het eiland bij Bodegas Monje… 
Bodegas Monje is gelegen in een uitzonderlijke enclave op het eiland Tenerife, op een plaats genaamd La Hollera in de gemeente El Sauzal met uitzicht op de berg Teide. Een lange traditie van wijnbouwers begeleidt de familie Monje sinds 1750. De huidige eiken vaten en maceratiesystemen co-existeren om de rode, witte en rosé wijnen speciale smaken en karakter te geven, en om perfect te combineren met de beste gastronomie van de Canarische Eilanden. Het is essentieel om een paar flessen van deze heerlijke wijnen mee te nemen, want ze worden zeer weinig geëxporteerd vanwege de kleine afmetingen van de boerderij op het eiland. Tot slot, een van de ervaringen die deze uitzonderlijke bodegas te bieden heeft: de Vinotinte-workshop, waar je kennismaakt met het verfproces met natuurlijke kleurstoffen en wijnbladeren. Op het programma staan onder meer een wandeling in de wijngaarden van La Hollera om bloemen en planten te oogsten voor gebruik, brunch in het restaurant – terrasse en een ecoprint-workshop op een zijden sjaal. Klik hier voor meer informatie.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn