Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

4 maanden geleden

Invullen Spain Travel Health formulier niet meer nodig

Er is een belangrijke wijziging van kracht geworden voor het reizen naar Spanje per vliegtuig of boot. Indien men in het bezit is van een geldig digitaal COVID-certificaat van de Europese Unie of gelijkwaardig is er geen aanvullende documentatie vereist, noch bij het instappen, noch bij de gezondheidscontroles bij aankomst op de Spaanse vliegvelden en in de Spaanse havens.

In concreto betekent dit dat voor reizigers die beschikken over een geldige QR-code in de CoronaCheck app het niet meer nodig is om het online gezondheidsformulier Spain Travel Health (www.spth.gob.es) in te vullen. Of het digitale COVID-certificaat geldig is kan men checken via https://www.spth.gob.es/spain-validator. Het is raadzaam om dit te doen voordat men per vliegtuig of boot naar Spanje afreist. 

Let wel: de inreisbeperkingen wat betreft Spanje zijn niet gewijzigd. Het is voor reizigers uit Nederland (met elk vervoermiddel) vanaf 12 jaar nog steeds verplicht een van de volgende drie documenten te laten zien:

  • Een bewijs van volledige vaccinatie waarbij de laatste dosis minimaal 14 dagen en maximaal 270 dagen voor vertrek is gezet
  • Een NAAT(PCR)-test van maximaal 72 uur oud bij aankomst, of een antigeentest van maximaal 24 uur oud bij aankomst, opgesteld in het Spaans, Engels, Frans of Duits of voorzien van een officiële vertaling in een van deze talen

  • Een herstelbewijs afgegeven minimaal 11 dagen na de eerste positieve NAAT- test en maximaal 180 dagen

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn