Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 weken geleden

Negatieve PCR-test voor Spanje

Spanje gaat een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur verplicht stellen voor internationale reizigers uit risicogebieden. Deze nieuwe maatregel gaat in op 23 november a.s. en komt bovenop de gezondheidscontroles die momenteel al worden gedaan bij alle internationale reizigers die aankomen op de Spaanse vliegvelden en in de havens. De temperatuur- en visuele controle blijven gehandhaafd.

Op de gezondheidsverklaring (Formulario de Control Sanitario) die iedere internationale reiziger voor aankomst in Spanje al moet invullen, zal vanaf heden ook de vraag staan of men over een negatieve PCR-test beschikt die niet ouder is dan 72 uur voor aankomst in Spanje. Men moet het originele testdocument, opgesteld in het Spaans of het Engels, laten zien op papier of elektronisch. Indien de gezondheidsverklaring niet elektronisch ingevuld kon worden, via de QR-code gegenereerd via www.spth.gob.es of de Spain Travel Health-SpTH app, dan moet men deze in papieren vorm laten zien voordat men instapt in het vliegtuig. In dat geval, moet ook het originele document van de negatieve PCR-test getoond worden.

Risicogebieden
Voor het vaststellen van de risicogebieden en -landen waarvoor een negatieve PCR-test een vereiste zal zijn, zal in het geval van EU- en Schengenlanden de EU Aanbeveling 2020/1474 d.d. 13 oktober 2020 betreffende een gecoördineerde aanpak van de reisbeperkingen in reactie op de COVID-19-pandemie als criterium dienen. Wat betreft de overige landen zal als basiscriterium gelden het aantal geregistreerde besmettingen per 100.000 inwoners over de afgelopen 14 dagen, aangevuld met andere criteria vermeld in de internationale gezondheidsvoorschriften, op basis van de informatie verstrekt door het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Reisbureaus, touroperators en lucht- of zeevervoerbedrijven en elke andere agent die tickets op de markt brengt, moeten hun klanten informeren over de verplichting van een negatieve PCR-test om te kunnen reizen. Deze nieuwe maatregel is in overeenstemming met Aanbeveling EU 2020/1475, die tot doel heeft een einde te maken aan de ongelijkheid in de regels en modellen voor gezondheidscontrole die door de landen van de Europese Unie worden gehanteerd.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn