Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 weken geleden

Presentatie Xacobeo 2021

& Opening Heilige Deur kathedraal Santiago de Compostela

Op woensdag 30 december heeft de live stream presentatie over Xacobeo 2021 plaatsgevonden. Het was een unieke samenwerking tussen de Autonome Regio Galicië, het Nederlands Genootschap van Sint Jacob, het Instituto Cervantes in Utrecht en het Spaans Verkeersbureau.

Sprekers waren de heer Peter Hesseling, president van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob; de heer Ignacio Valle, directeur van het Spaans Verkeersbureau en Marlies Bavius-Duquesnoy, persafdeling Spaans Verkeersbureau. Zij gaven een toelichting op en uitleg over de Camino de Santiago, de festiviteiten ter ere van Xacobeo 2021 en de praktische info aangaande de pelgrimsroute en de huidige Covid-19 maatregelen.

Wilt je de presentatie terugzien, dan kan dat hier:

Het komend jaar 2021 is een speciaal jaar zijn voor de Camino de Santiago, want dan viert men 'Xacobeo 2021'; een Heilig Jaar voor deze pelgrimsroute. De religieuze festiviteiten beginnen altijd op de avond van 31ste december voorafgaand aan het Heilig Jaar. Dan opent de aartsbisschop, zoals altijd gebruikelijk bij een Heilig Jaar, de Puerta Santa van de kathedraal van Santiago de Compostela. Normaal gesproken eindigen de festiviteiten precies een jaar later; alleen deze keer zal vanwege de buitengewone omstandigheden de viering van de Xacobeo 2021 waarschijnlijk tot in 2022 duren.

De officiële van de opening van de Puerta Santa (Heilige Deur) zal morgen, donderdag 31 december, vanaf 16.30 uur plaatsvinden.De aartsbisschop van Santiago, monseigneur Julián Barrio, voert de ceremonie van het openen van de HeiligeDeur uit door er driemaal met een ceremoniële hamer op te slaan. Zodra de Heilige Deur open is, gaat de aartsbisschop als eerste naar binnen en wordt de processie gevormd die door het interieur van de kathedraal naar het hoofdaltaar loopt, waarna de plechtige mis begint. Het eindigt met de werking van de Botafumeiro.

Voor de gelegenheid heeft de Galicische componist Juan Durán verschillende muziekstukken gemaakt, die tijdens de ceremonie in première gaan.

De ceremonie zal live te volgen zijn via het Youtubekanaal van Televisión de Galicia.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn