Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

1 week geleden

Protocollen om het toerisme in Spanje te reactiveren

De Spaanse regering heeft een akkoord bereikt met de regionale bestuurders van de Canarische Eilanden en de Balearen over een protocol om reiscorridors met Europese landen tot stand te brengen. De overeenkomst is gesloten om de mobiliteit van reizigers mogelijk te maken en het toerisme in de twee Spaanse archipels te reactiveren zonder het publiek in gevaar te brengen.

'De protocollen zijn een nuttige maatregel om overeenkomsten te sluiten met onze Europese partners om ons in staat te stellen de mobiliteit te herstellen en de stroom toeristen onder veilige omstandigheden te reactiveren', liet Reyes Maroto, minister van Industrie, Handel en Toerisme, weten aan het einde van een videoconferentie, dat werd gehouden met respectievelijk de presidenten van de Canarische Eilanden en de Balearen, Ángel Víctor Torres en Francina Armengol. 'Deze protocollen zijn de eerste en we hopen ze uit te breiden naar andere populaire toeristische bestemmingen op het vasteland van Spanje', aldus Maroto.

Het overeengekomen protocol bepaalt dat reizigers die op de Canarische Eilanden of de Balearen aankomen vanaf een bestemming met een cumulatieve incidentie (AI) van 50 of minder per 100.000 inwoners in de afgelopen 14 dagen geen enkele test hoeven ondergaan bij aankomst op een van de luchthavens binnen de archipels. Degenen die aankomen van bestemmingen met een AI groter dan 50, moeten maximaal 48 uur voor de vlucht een negatieve diagnostische test voor actieve infectie overleggen. Alvorens de eilanden te verlaten, moeten alle reizigers 48 uur voor de terugvlucht een diagnostische test op actieve infectie ondergaan. Deze tests zullen worden uitgevoerd in centra die zijn toegewezen door de gezondheidsautoriteiten, zonder kosten voor de toerist. Als de test positief is, mag de toerist niet vliegen en moet hij in quarantaine op de bestemming.

De regeringen van de Canarische Eilanden en de Balearen zullen de daaraan verbonden kosten voor de toerist dekken als ze een positieve test krijgen en in quarantaine moeten gaan, door een reeks toegewezen accommodatie voor dit doel te verstrekken. Waar nodig zou ook gezondheidszorg of ziekenhuisopname worden gedekt. De werkgroep die dit protocol voor toeristische corridors heeft opgesteld, heeft bevestigd dat de twee archipels over de nodige capaciteiten beschikken om deze maatregelen te nemen.

Covid-radar in meerdere talen
Om dit initiatief te promoten, zullen er speciale campagnes in verschillende talen worden ontwikkeld (vertaling van het materiaal is momenteel aan de gang). Deze toeristische corridors vormen een aanvulling op de aanbevelingen die de Europese Raad naar verwachting volgende week zal goedkeuren, die tot doel hebben de epidemiologische criteria en de regels om reizen tussen EU-landen te beperken, te standaardiseren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn