Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

4 maanden geleden

Sierra de Grazalema voor een familiedagje uit

Als je op zoek bent naar een bestemming voor een familie-uitje waar je 100% van de natuur en rust kunt genieten, maar waar je tegelijkertijd leuke activiteiten met (klein-)kinderen kunt ondernemen, van spannende geschiedenis en heerlijke gastronomie kunt genieten, dan zal het Natuurpark Sierra de Grazalema je verrassen.

Gelegen tussen de provincies Cádiz en Málaga vormt het Natuurpark Sierra de Grazalema een indrukwekkend landschap met een oppervlakte van maar liefst 51.695 hectare verdeeld over 13 gemeentes.

WILDE DIEREN IN VRIJHEID

Een van de belangrijkste attracties van het gebied – die ook zeker de kinderen zal overtuigen – is de gevarieerde fauna: een ervaring die weinig te maken heeft met het kijken naar de dieren in een dierentuin. In de Sierra de Grazalema zie je hoe dieren zoals het hert, de berggeit of de otter echt leven. En dan hebben we het nog niet eens over de meer dan 200 soorten vogels die je hier kunt spotten: van de majestueuze vale gier, tot de waakzame dwergarend en de kleine(re) steenuilen, mezen en kwikstaarten.

SPELEOLOGEN VOOR EEN DAG

De Garganta del Hundidero en de Cueva del Gato liggen in de Sierra de Grazalema. Beide vormen het grootste speleologische complex in Andalusië; het Gato - Hundidero-systeem, ontstaan ​​door de inwerking van het water van de Guadares-rivier op de kalksteenrots. Het interieur is een aaneenschakeling van indrukwekkende ravijnen, tunnels, meren, zinkgaten en kamers.

De Cueva del Gato, uitgeroepen tot natuurmonument, herbergt een belangrijke collectie grotschilderingen en overblijfselen uit het Neolithicum. Naast de ingang bevindt zich een ideaal recreatiegebied voor het hele gezin, met een perfect meer om af te koelen op de heetste dagen. Stalactieten, stalagmieten en prehistorische schilderijen tot 20.000 jaar oud zijn enkele van de wonderen die de mysterieuze Cueva del Gato bezit.

WANDEL- OF FIETSTOCHTEN

Een excursie te voet of met de fiets kun je met het hele gezin doen. In het natuurpark zijn twintig routes die de natuurlijke en culturele diversiteit van dit beschermde gebied laten zien. Bij vele ervan treed je in de voetsporen van de meedogenloze bandieten die tussen de 18e en 20e eeuw de provincie Malaga doorkruisten en onveilig maakten.

GASTRONOMIE OM WEER OP KRACHTEN TE KOMEN

De bars en restaurants van de dorpen van de Sierra de Grazalema bieden voortreffelijke typische gerechten, zoals de Grazalema-soep, die wordt gemaakt met de bouillon van de stoofpot, munt, brood, ei en chorizo. Andere recepten uit de omgeving zijn aspergesoep, lamsvlees uit de oven en wild, maar ook smakelijke vleeswaren en payoyo-kazen.

ACCOMMODATIES VOOR HET HELE GEZIN

Een paar nachten verblijven in de Sierra de Grazalema is ook geen probleem. U kunt daarvoor kiezen uit verschillende soorten accommodatie, afhankelijk van uw smaak en familieomstandigheden. Comfortabele hotels, pittoreske landelijke accommodaties, slapen in een oude wijnmakerij met een prachtig zwembad en grote tuin, een prachtig landhuis dat plaats biedt aan grotere groepen: zeg het maar.

Maar een ding staat vast: plezier verzekerd!

Foto's: Turespaña
Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn