Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

5 jaar geleden

Andalusië

Belangrijke informatie

Bevolking: 8.402.305 inwoners
Oppervlakte (km²): 87.598 km²
Temperatuur: (Málaga) Zomer: 39,8º/20,8ºC;   Winter 23,4º/3,6ºC)
Landschap: 900 kilometer kust tussen de Atlantische en Middellandse Zee met talloze stranden en kleine baaien. Landinwaarts is er geologische diversiteit waar 50% van het gebied bergachtig is.
Capaciteit bedden: Met een totaal van 445.676 bedden in:

 • Hotels: 250.521 [162.488 in  4&5*]

 • Apartementen: 67.479

 • Campings: 83.314

 • Landelijke accomodatie: 10.959

 • Pensions & Hostels: 31.234

 • Anders: 2.169

Hoe er te komen?

Andalusië ligt op een afstand van 2.181 KM van Nederland.

Vliegvelden:

 • Tot 60 vluchten per week naar Málaga, Sevilla, Almeria en Jerez de la Frontera.

 • Vele mogelijkheden vanaf Brussel en Düsseldorf gedurende het hele jaar.
  Zie de PDF voor een overzicht van alle vluchten.

 • Ook mogelijkheden vanaf 5 verschillende luchthavens in Nederland naar Faro (112 km van Huelva).

Bekijk hier de vluchtmogelijkheden

Bus:

Er bestaan regelmatige lijndiensten busreizen vanuit Nederland:http://www.alsa.es/ ; http://www.socitransa.com/ ;http://www.eurolines.nl/.

Toeristische bronnen

Andalusië is een reisbestemming voor alle leeftijden. Er zijn 77 stranden met een blauwe vlag. De gehele kust heeft een grote toeristische ontwikkeling met traditionele bestemmingen zoals  Marbella, Torremolinos en Benalmádena, tezamen met andere even aantrekkelijke bestemmingen aan de kusten van  Huelva, Cádiz, Granada en Almería .
Belangrijke golfbestemming waar men ook watersporten kunt beoefenen zoals surfen, kitesurfen, windsurfen (Tarifa), onderwatersporten of walvissen spotten in de straat van Gibraltar.  Men kan er paardrijden, fietsen, wandelen, bergbeklimmen of vissen. Men kan er gebruikmaken van de oude spoorlijnen via de routes van de Groene Wegen. En de  Sierra Nevada is het meest zuidelijke skigebied van Europa.
Andalusië heeft een grote rijkdom aan natuurlijke en nationale parken : Doñana,  Sierra Nevada,  Cazorla, Grazalema etc..). Bijna 25% van het Andalusische grondgebied is beschermd  met meer  meer dan 244 natuurgebieden  die helemaal in het teken staan van het behoud en duurzaam gebruik ervan. Daarnaast zijn er meer dan 18 gecertificeerde parken( CETS) ideale plekken voor de observatie van de oorspronkelijke planten- en vogelsoorten.

Historie en tradities

Door de historische erfenis die het gebied rijk is kunnen we culturele trips maken,  een bezoek  brengen aan het Arabische erfgoed in  Granada, Córdoba, Málaga en Sevilla  of aan  andere  steden zoals Jerez de la Frontera, Antequera, Cádiz, Úbeda y Baeza.  Ook kan men verschillende routes afleggen zoals de ‘Ruta del Califato’, la ‘Ruta de los Nazaríes’, ‘Caminos de Pasión’, ‘Ruta Bética-Romana’ of de  ‘Ruta de Castillos y Batallas’ .
Er is een grote ontwikkeling op gebied van plattelandstoerisme gaande in het binnenland en in gebieden met veel uitstraling zolas  ‘Las Alpujarras’ in Granada of de route van de witte dorpen “Pueblos blancos”’ in Grazalema.

Tradities en feesten:
De grote uitblinkers zijn in het voorjaar “La Feria de Abril” en “la Semana Santa”; de Romería de Rocio en los Carnavales de Cadiz, ‘Las Cruces de Mayo’ en ’Los patios Cordobeses´. 

Themaparken:
Isla MágicaMini-Hollywood en de Woestijn van Tabernas (Western films) of Selwo Aventura.

Gastronomie

Gebaseerd op het Mediterrane dieet  en op olijfolie,  olijven, gazpacho, salmorejo, migas, gefrituurde vis, ham, (Jamón de Trevélez en Jamón de Jabugo), kaas en tapa´s.  De “vino de Jerez “(sherry) is de uitblinker en men kan in Jérez  de oudste  wijnproeverijen bezoeken. Er zijn vier wijnen met herkomstaanduiding  in de streek Andalusië: ‘Condado de Huelva’,’Jerez-Xérès-Sherry’, ‘Montes de Málaga’ and ‘Montilla Moriles’.

Transport en toeristische merken

Kijk hier voor meer informatie over reizen per OV in en door Andalusië.

In Andalusië bevinden zich acht verschillende bureaus voor toerisme, meer info vind je hier.

 • Caminos de Pasión: Een gepassioneerde trip naar het hart van Andalusië.

 • De Bética-Roman route: De route passeert tegenwoordig 14 steden van de provincies Sevilla en Cádiz y Córdoba. De route gaat langs het zuidelijke deel van de Romeinse provincie van Spanje en kruist gebieden die ook bereisd werden door de Via Augusta.

 • Ciudades Medias Centro de Analucía: De reiziger  kan een monumentale ruimte ontdekken van grootte waarde die verdeeld is over zes steden  (Alcalá la Real, Antequera, Écija, Estepa, Loja y Lucena).

 • Villlas de  Andalusía:  De Villas in Andalusië hebben prachtige overnachtingsmogelijkheden in een overweldigend landschap. De accomodaties zijn voorzien van een geweldig comfort en bieden een excellente service.

 • Hotel  Escuela Convento Santo Domingo

 • Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre

 • Legado (Legaat) Andalusí  

 • Marca Parque Natural de Andalucía: Dit keurmerk uit Anadalusië wordt uitgereikt door  het Ministerie van landbouw, visserij en milieu van de Junta de Andalucía (Raad van Andalusië) aan de natuurlijke, handgemaakte producten en de toeristische service (accommodatie, hospitaliteit en actief toerisme) die worden aangeboden binnen de natuurparken van Andalusië en andere belangrijke gebieden.

 • Cetursa – Sierra Nevada: Het ski- en bergresort Sierra Nevada vormt een essentieel deel van het toerisme in Andalusië. Het gebied kreeg een internationale status, mede door de geweldige locatie met en het perfect klimaat om wintersporten te beoefenen.

Klik hier voor een filmpje van Andalusië. Meer informatie over de regio vind je hier.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn