Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

5 jaar geleden

Asturië

 

Algemene informatie

Bevolking: 1.061.756 inwoners (2014)
Oppervlakte: (km²) 10.604km²
Gemiddelde jaartemperatuur: (Oviedo) augustus: Max.  31,5ºC Min. 11,4ºC; Januari: Max. 17ºC Min. -4º
Landschap:  401  kilometer kust in de Cantabrian zee met zandstranden en verschillende kliffen in een prachtig landschap met meren, dammen, rivieren, bossen en valleien
Capaciteit bedden toeristische sector: Met een capaciteit van 80.727 bedden, verdeeld over:

  • Hotels: 26.863 (8.699 in 4 en 5*)

  • Appartmenten: 5.103

  • Campings: 25.493

  • Landelijke accommodation: 17.502

  • Anders: 5.766

Hoe kom je er?

Asturië ligt op 1702 km afstand van Nederland

Airport:

  • Directe vluchten naar Santander (193Km van Oviedo) vanaf Brussel met Ryanair.

  • Naar Bilbao  (290Km van Oviedo) vanaf Amsterdam met Vueling; vanaf Brussel met Brussels Airlines, en vanaf Düsseldorf met Lufthansa en Ryanair.

  • Naar Madrid  vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam vlieg je met KLM, Air Europa en transavia.com

  • En naar Barcelona vlieg je vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam met KLM, Transavia, Vueling en Easyjet.

  • Het vliegveld van Asturië heeft dagelijks directe vluchten naar Madrid en Barcelona.

Bekijk hier de vluchtmogelijkheden

Bus

Nederland – Oviedo  http://timetables.eurolines.nl/summer/ftp/pdf/E2-Oviedo-LaCoruna-2015.pdf

Klik hier voor een overzicht van alle andere vervoersmogelijkheden in Asturias.

Toeristische bronnen

Asturië heeft een belangrijk prehistorisch en historisch erfgoed. De tot werelderfgoed verklaarde rotsschilderingen , het Romeinse legaat of een unieke kunstvorm in de wereld gemaakt in het Asturiaanse koninkrijk en bekend als Asturiaanse kunst of Pre-Romeinse kunst en tevens tot werelderfgoed uitgeroepen.

De Camino de Santiago (Pelgrimsroute) en de Ruta de la Plata (Zilverroute) komen samen in een regio die rijk is aan culturele routes, met steden aandoen als Oviedo, de hoofdstad van het vorstendom en epicentrum van deze oude routes. Oviedo heeft een opvallend en monumentaal historisch centrum. Het is niet de enige monumentale stad, ook Avilés bezit een indrukwekkend oud stadshart en in Gijón de visserij, industrie en postmoderne erfenis legaat duidelijk aanwezig.

De kust van Asturië, met stranden van fijn zand, waarvan 19 een Blauwe vlag hebben en de kliffen. Een kust om vele soorten sport te beoefenen en met goede surfgolven. Met natuurlijke bezienswaardigheden zoals Cabo de Peñas – gelegen in het meest noordelijke gedeelte van de regio- of  het natuurreservaat van Barayo. En natuurlijk ook andere vissersdorpjes met alle charme van Noord-Spanje zoals: Llanes, Ribadesella, Lastres, Tazones, Candás, Luanco, Cudillero, Luarca, Navia, etc…

Overnachten in Austurië

Asturië heeft tevens een zeer gevarieerd aanbod verdeeld over het gehele gebied, zowel aan de kust als in het binnenland, wat betreft het plattelandstoerisme. Hierdoor komt men in aanraking met het leven in de dorpen en kan men eraan meedoen en daardoor de cultuur, architectuur, gewoontes, traditie  en gastronomie leren kennen.

Wat betreft de streekproducten en de gastronomie  is de regio een waarlijk paradijs. De vis en de schaal- en schelpdieren van de zee van Cantabrië, het rundvlees, het wildbraad, de vleeswaren, het varkensvlees , de bosvruchten of de kazen , deze laatste zijn echte juwelen van de gastronomie en zeer gevarieerd- Asturië staat bekend als het land van de 40 kazen- en natuurlijk de zoetigheden als de frixuelos” of “arroz con leche” (rijstepap).

Het regionale drankje is ‘la sidra’ (cider), in het bijzonder de natuurlijke cider, de enige die uitgeschonken wordt vanuit de hoogte. Ook is de Vino de la Tierra de Cangas een uitschieter of de huislikeuren van kersen, appel of de brandewijn:  aguardiente de sidra.

De regio is ook zeer feestelijk en heeft een uitgebreide feestkalender, met als uitschieters het   ‘Descenso Internacional del Sella’(Arriondas-Ribadesella) en het ‘Festival de la Sidra Natural’ in Gijón, Beide festivals worden gehouden in augustus.

Toeristische merken

De overheid van het Vorstendom Asturië heeft in de toeristische politiek gekozen voor kwaliteit als onderscheidend criterium  tegenover de concurrenten. Deze regio was de voorloper in Spanje door de  eerste regionale Marca de Calidad  (kwaliteitskenmerk) te lanceren, Club de Calidad “Casones Asturianas” (1) . Hierna heeft de regering van het Vorstendom Asturië nog andere kwaliteitsmerken uitgebracht: “Mesas de Asturias”- Excelencia Gastronómica (2) – en “Aldeas”- Asturias Calidad Rural (3)

De keurmerken (Marcas de Calidad Turística del Principiado de Asturias) vormen een Selecte Club van etablissementen, wier uitmuntendheid rigoureus geëvalueerd wordt in zowel de installaties als de speciale behandeling van de klanten.
Deze 3 keurmerken vormen samen ASTURIË PREMIUM, een aanbod die de positie van Asturië als toeristische bestemming net boven de middelmoot plaatst.

Plattelandsaccommodaties waar men kan genieten van de natuur, de persoonlijke benadering en de restaurants waar men van de gastronomie kan proeven in een onvergetelijke omgeving.

Meer weten over deze spannende regio? Klik dan hier!

Bekijk hier een filmpje over Asturië.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn