Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

5 jaar geleden

Canarische Eilanden

 

Belangrijke informatie

Inwoneraantal: 2.104.815
Oppervlakte: (km²) 7.447km²
Temperatuur: Augustus: Max. 28.8ºC Min 20.3ºC / december: Max. 22.7ºC Min. 14.8ºC
Landschap:  De Canarische eilanden zijn vulkanische eilanden in de Atlantische oceaan. Er is 2382km kust met vele witte zandstranden en vulkanische stranden. Verder vind je hier kliffen en duinen, maar ook bergen, vulkanen, bossen en woestijn. Deze diversiteit in landschap leidt tot een uitzonderlijk keur aan flora en fauna.

Accommodatie:

Met een totaal van 420.000 bedden in:

 • Hotels: 216.000 [137.000 in 4 en 5* segment]

 • Appartementen: 196.000

 • Campings: 4.400

 • Landelijke accommodaties: 4.000

Hoe kom je er?

De Canarische eilanden liggen op ongeveer 3.766 kilometer vanaf Nederland.

Vluchten:

 • Tenerife wordt aangevlogen vanaf Amsterdam, Maastricht, en Rotterdam met transavia.com, Corendon en ArkeFly.

 • Gran Canaria vanuit Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam met transavia.com, Ryanair en ArkeFly.

 • Lanzarote vanaf Amsterdam en Eindhoven met transavia.com, Ryanair en ArkeFly.

 • Fuerteventura vanuit Amsterdam met Transavia en ArkeFly.

 • La Palma vanuit Amsterdam met transavia.com.

 • Vanuit Brussel vlieg je naar Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria, Fuerteventura met JetairFly en Ryanair en naar La Palma met JetairFly.

 • Vanuit Düsseldorf naar Tenerife (South), Lanzarote, Gran Canaria en Fuerteventura en airberlin, Condor, Ryanair en Germania; naar La Palma met airberlin, Condor en Germania.

Bekijk hier de vluchtmogelijkheden

Meer weten over het openbaar vervoer op én tussen de eilanden? Klik hier.

Bootverbindingen vaste land van Spanje naar de Canarische Eilanden

De eilanden

De Canarische eilanden hebben samen ontzettend veel te bieden, zoals een ruim aanbod aan excellente hotels aan de kust en het hele jaar door goed weer. Er zijn ook super veel stranden waarvan 42 een blauwe vlag hebben.

El Hierro

El Hierro:  Het smalste en meest zuidelijke eiland van de Canarische eilanden. Het hele eiland is opgenomen als een World Biosphere Reserve en 60% van alle oppervlakte is beschermd gebied. El Hierro is sinds 1997 sterk aan het ontwikkelen om een geheel zelfvoorzienend eiland te worden, die in haar eigen behoeften kan voorzien. Hierdoor is het eiland een ideale bestemming om te genieten van prachtige landschappen, maar ook voorzien van een belangrijke cultureel, etnografisch en archeologisch erfgoed. Geniet van de prachtige uitzichten over de oceaan en bewandel de spectaculaire kustlijn.

La Palma

La Palma wordt ook wel “Pretty Island” genoemd door haar landschap dat bestaat uit bossen, beekjes en stranden. Het is een schat aan natuurlijke schoonheid zoals de het laurierbos El Canal y Los Tiles, dat gemarkeerd is al Biosphere Reserve; en het National Park of the Crater of Taburiente. Doordat de luchten ontzettend helder zijn en je prachtig sterren kunt kijken, is hier de Sterrenwacht, Roque de Los Muchachos gevestigd op het hoogste punt van La Palma. In de sterrenwacht vind je de grootste telescoop met een gigantische en krachtige lens.

La Gomera

Het eiland La Gomera is benoemd naar Columbus als het “Columbine island”, waar hij provisie insloeg voorafgaand aan zijn grote oversteek naar Amerika. Het eiland wordt gekarakteriseerd door imposante ravijnen en laurierbossen in het National Park of Garajonay, een park dat is opgenomen op de wereldefgoedlijst van UNESCO. Met een unieke,  bergachtige uitstraling die mede de lange-afstandstaal van de ‘Gomeran Whistle’ heeft ontwikkeld. Er zijn vele prachtige paden die verkend kunnen worden door wandelaars.

Tenerife

Tenerife is het grootste eiland met de hoogste Spaanse piek: de Mount Teide (3718 m). San Cristóbal de La Laguna is het eerste voorbeeld van een stad bedoeld om bewoond te worden door burgers en niet als vestingstad.

Het eiland heeft ook een prachtig, vulkanisch landschap met het National Park of Las Cañadas of Teide, dat is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tenerife is vol van contrasten, met groene laurierbossen, wijngaarden, bananen plantages, zwarte en gouden stranden met mysterieuze wilde gebieden, die gecreëerd zijn door vulkanen.

Gran Canaria

Gran Canaria: Dit eiland staat bekend als het “Miniature Continent” met een warm klimaat en diversiteit aan landschappen. Het eiland is verklaard als World Biosphere Reserve en 43% van de oppervlakte is beschermd gebied. Het eiland kent talloze witte zandstranden, hoge duinen, natuurlijk meren en kleine baaien.

Fuerteventura

Fuerteventura is het oudste en één-na grootste eiland, dat ook verklaard is tot World Biosphere Reserve. Het klimaat is hetzelfde als de temperatuur aan de Marokkaanse kust, die maar 100 kilometer verderop ligt. De bekend Dunes of Corralejo zijn gevormd door de opeenhoping van zand. Het eiland, dat vroeger de naam Planaria droeg, heeft kilometers lange zandstranden met parelwitte stranden en een prachtige turqoise zee om heerlijk te kunnen ontspannen. Watersportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Lanzarote

Lanzarote ligt naast het World Biosphere Reservation van Chinijo Archipelago, en bestaat uit de eilanden La Graciosa, Alegranza, Montaña Clara, Roque del Este en Roque del Oeste. Het is een uniek vulkanisch landschap dat zeker een kijkje waard is. Het eiland heeft rustige stranden en krachtige golven om te surfen, windsurfen en onderwatersporten te beoefenen. De bekendste artiest van het eiland is César Manrique’s en het bekendste feest is het Carnival in Tenerife (februari).

Gastronomie

Verse vis, geiten- en varkensvlees, groenten en tropisch fruit. Bekende gerechten zijn de Majoneros kaas uit Fuerteventura en de mojo picón saus. Hier vind je meer over gastronomie

Wil je meer zien over deze regio? Klik dan hier. Onder deze link kun je ook meer informatie vinden over de Canarische eilanden.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn