Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

4 jaar geleden

Castilië en León

 

Belangrijke informatie

Bevolking: 2.494.790 inwoners (2014)

Oppervlakte: 94.225 km²

Temperatuur: Zomer: max. 37.6ºC, min. 10.8ºC; Winter: max. 16.4ºC, min. -7.8ºC.

Landschap: Binnenlandse hoogvlakte met grote graanvlaktes, natuurlijk begrensd door bergpartijen (behalve in het westen), door het gehele gebied loopt de Duero rivier en zijn uitmondingen, met valleien, onherbergzame gebieden, meren en natte natuurgebieden. De hoogte varieert tussen de 600 en 1000 m.

Capaciteit bedden toeristische sector: Met een capaciteit van 214.222 bedden, verdeeld over: Hotels: 45.793 (20.065 in 4 en 5*), Hostels: 19.845, Pensions: 70.865, Campings: 42.533, Landelijke accommodatie: 35.186.

Hoe kom je er?

Castilla y León ligt op 1.602km afstand van Nederland. Vanuit Nederland vluchten vanuit Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam naar Madrid met KLM, AirEuropa en Transavia. Vanwege de uitgestrektheid van de regio is het ook mogelijk om naar noordelijke vliegvelden te reizen, zoals:

  • Naar Bilbao vanuit Amsterdam, Brussel

  • Düsseldorf naar Santander vanuit Brussel

Bekijk hier de vluchtmogelijkheden

Bus:

Nederland – Burgos/Valladolid/Tordesillas/Zamora/Salamanca/Ciudad Rodrigo http://timetables.eurolines.nl/summer/ftp/pdf/E2-Salamanca-2015.pdf 

Nederland – Palencia/León/Ponferrada/Astorga http://timetables.eurolines.nl/summer/ftp/pdf/E2-Santiago-2015.pdf 

België – Burgos/Valladolid/Tordesillas/Zamora/Salmanca/Ciudad Rodrigo http://timetables.eurolines.be/summer/ftp/pdf/E-Salamanca-2015-Z.pdf

België – Palencia/León/Ponferrada/Astorga http://timetables.eurolines.be/summer/ftp/pdf/E-LaCoruna-2015-Z.pdf 

Informatie over het openbaar vervoer

Toeristische bronnen

Castilla y León staat bekend om zijn historisch en artistiek erfgoed, zowel uit de Middeleeuwen (zoals kastelen, kathedralen en kloosters) als de meer modernere kunst. Verder zijn de steden Avilla en Salmanca y Segovia opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. De viering van de Semana Santa (pasen) is van internationaal belang in verschillende Castilliaanse steden. Er zijn verschillende archeologische vindplekken (Atapuerca), Romeinse (Aquaduct van Segovia) etc.

De regio heeft veel historische routes die men gemakkelijk te voet of per fiets af kan volgen: de ‘Jacobean Route van El Camino de Santiago (Astorga, Ponferrada, León, Frómista)’, de ‘Vía de la Plata’, de ‘Ruta del Cid’ en ook zijn er diverse wijnroutes die langs de rivier El Duero lopen. De perfecte combinatie tussen cultureel erfgoed en natuurschoon. De vele campings en plattelandsaccommodaties nodigen uit tot bewegen en het beoefenen van sporten zoals wandelen, fietsen, paardrijden, raften, klimmen, kanoën of vogels spotten. Ondertussen kun je genieten van al de indrukwekkende natuurparken die deze regio te bieden heeft.

Gastronomie

De gastronomie van Castilla y León wordt gekenmerkt door vlees en wijnen: geroosterde lam, speenvarken, lam, Cocido Maragato (stoofvlees), Patatas burgalesas, en diverse soorten gevogelte, zoals patrijs, duif en  kwartel.  Bekende vleeswaren zijn onder andere ‘morcilla de burgos en botillo’. De regio kent ook haar eigen desserts en zoetigheden, zoals de  rosquillas ciegas, of de yemas de Santa Teresa. De bekendste wijnen met herkomstaanduiding zijn de wijnen van  Rueda en Ribera Del Duero.

Toeristische merken:

Posadas Reales: Kwaliteitskenmerk van plattelandsaccomodaties. Allemaal gelegen in dorpen van historische en monumentale waarde of in natuurlandschap van grote schoonheid en wiens traditionele architectuur perfect past geïntegreerd in het landschap. De Regionale Toeristische Autoriteit zorgt er jaar na jaar voor dat de eisen van het merk nagekomen worden en werkt hard aan een constante verbetering, de garantie van de tevredenheid van de logees en de groei van het aanbod van het plattelandstoerisme met kwaliteit.

TRINO: landelijk toerisme en Ornithologie.

Netwerk van de natuurgebieden ( Red de Espacios Naturales) in Castilla y León: met het Europese Handvest voor Duurzaam Toerisme.

Wijn Route van de Ribera del Duero.

Wijn Route van El Bierzo.

Dit product, deze toeristische wijnroutes, wordt de “Rutas del Vino de España” of ACEVIN genoemd en bestaat uit de integratie van toeristische voorzieningen en diensten die belangrijk zijn binnen een gebied van de wijnbouw . Het verbind alle toeristische mogelijkheden die en regio aanbiedt rondom de wereld van de wijn.

Het congres Soria Gastronómica: Mycology.

Festival FÀCYL: Het Internationale Festival van de kunsten in Castilla y León wordt sinds 2005 jaarlijks gevierd in Salamanca.  Tijdens dit veelzijdige festival worden allerlei soorten kunst tot uitvoering gebracht, zoals theater, dans, elektronische muziek, optredens en graffiti.  Groepen uit verschillende landen komen samen naar dit evenement om het publiek uit te nodigen hun zintuigen te openen en om kennis te laten maken met de minder bekende plekken van de stad.

Hier vind je meer info over de regio

Meer info over Castillië en León? Klik hier

Bekijk hier een filmpje over Castillië en León en laat je inspireren.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn