Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

4 jaar geleden

Castilië La Mancha

 

Algemene gegevens

Bevolking: 2.078.611 inwoners (2014)
Oppervlakte: 79.462km²
Temperatuur: (Toledo) Augustus: Máx.  39,9ºC Min. 14ºC; December: Máx. 19,4ºC Min. -5,7ºC
Landschap:  Autonome regio gelegen in het binnenland met grote vlaktes; berggebieden in het Noorden (Sistema Central),in het noordoosten (Sierra Morena), en in het zuiden (Montes de Toledo); overgangsgebieden en stroomgebieden van de rivieren.

Capaciteit bedden toeristische sector: Met een totaal van 53.312 bedden, verdeeld over:

  • 325 Hotels: 22.495 [6.469 in 4 en 5*]

  • 441 appartementen

  • 36 Campings

  • 1.919 Plattelandsaccomodaties

Hoe kom je er?

Castilla La Mancha ligt op een afstand van 1.910 km.
Vliegen:

  • Vluchten naar Madrid [58.6km van Guadalajara; 73.3km van Toledo; 165km van Cuenca; 188km van Ciudad Real] vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, met KLM, Air Europa en transavia.com.

  • Vluchten naar Alicante [168km van Albacete] en Valencia [188km van Albacete] vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Maastricht met transavia.com, Ryanair en Vueling.

Bekijk hier de vluchtmogelijkheden

Reizen per OV in en door Castilla La Mancha? Kijk hier voor de actuele reisinformatie

Toeristische merken

Castilla la Mancha is een culturele bestemming van welzijn en natuur. Met twee nationale parken, Cabañeros, tussen de provincias de Toledo en Ciudad Real en  Las Tablas de Daimiel in de provincie van de Ciudad Real; natuurparken en vele natuurreservaten,waar men vogels kan spotten in de observatiegebieden , jagen en vissen   , perfect voor het actief toerisme, waar men avontuursporten (bergbeklimmen, speleologie, rafting..) kan beoefenen, fietsroutes over de Vías Verdes kan afleggen, paardrijden, kanoën en wandelen. Castilla la Mancha beschikt over meerdere plattelandsaccomodaties.
De regio biedt Literaire routes waar men de windmolens kan bezoeken (Don Quichote) la Ruta del Cid, de Ruta de Lazarillo de Tormes; culturele routes zoals de Ruta de los Castillos, gastronomische routes, of de Filmroutes Cinematográficas van  Almodóvar en Amanece que no es poco van José Luis Cuerda.

Natuur en cultuur

Ook beschikt de regio over een groot aantal ondernemingen die zich bezig houden met gezondheid en Wellness, kuuroorden met geneeskrachtig water en spahotels.
Castilla la Mancha biedt ook ecologisch toerisme aan omdat de regio de grootste extensie van wijngaarden in de wereld bezit en 50 % van alle Spaanse wijngaarden.
De hoofdsteden van Castilla la Mancha onderscheiden zich door hun monunentaal erfgoed. Cuenca y Toledo zijn tot Werelderfgoed verklaart, samen met het Parque Minero van Almadén. Cuenca onderscheidt zich door de hangende huizen; Toledo omdat het de stad van de 3 culturen is, met een grote monumentale en artistieke rijkdom.

Ciudad Real wordt beschouwd als de hoofdstad Don Quijote; Albacete onderscheidt zich door zijn Arabische oorsprong en  Guadalajara door de grote tegenstelling tussen de moderniteit en de paleizen uit de Renaissance.

Feesten en gastronomie

Internationaal bekend zijn de Feesten van Albacete, la Tamborada en la Semana Santa de Hellín; la Semana Santa van Cuenca, La Semana de Música Religiosa van Cuenca, en el Corpus Christi van Toledo.

De gastronomía is bekend om de Manchegos kazen, jachtschotels (Patrijs Toledana)de stoofschotels van lam, fruit, groenten (pisto) en peulvruchten legumbres. El atascaburras (kabeljauw), las migas ruleras(kruimels) , el moje(saus) manchego, los torreznos(gebakken spekjes) en los mazapanes (marsepein).

Klik hier voor meer informatie over Castilla la Mancha. Hier vind je ook een filmpje.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn