Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

5 jaar geleden

Catalonië

 

Algemene gegevens

Bevolking: 7.518.803 inwoners (2014)
Oppervlakte:  32.107 km²
Temperatuur: (Barcelona) Augustus: Max.  37,4ºC Min. 16,5ºC; januari: Max. 15,9ºC Min. -1,5ºC
Landschap:  580 km kust zonder grote oneffenheden, kleine kliffen in de Costa Brava. Stranden met goudkleurig zand in het Zuiden. Vallei en monding van de Ebro. In het binnenland berglandschappen: Pyreneeën en het Catalaanse mediterraan systeem.

Capaciteit bedden toeristische sector:
Met een capaciteit van 670.873  verdeeld over:
Hotels: 290.125 [113.722 in 4 en 5*]
Appartementen: 86.092
Campings: 278.228
Plattelandsaccommodaties: 16.428

Hoe kom je er?

Afstand van Nederland: 1.466Km.

Vliegtuig:

  • Naar Barcelona vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam met KLM, transavia.com en Vueling

  • Naar Girona vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Groningen en Maastricht met transavia.com, Ryanair en TUIfly

  • Naar Reus vanaf Eindhoven met Ryanair

  • Meer dan 120 vluchten in de week gedurende de zomerperiode.

  • Ook veel vluchten vanaf Brussel en Düsseldorf.

Bekijk hier de vluchtmogelijkheden

Trein:
Thalys Holanda/Bélgica-Paris(Nord)/Paris(Austerlitz)-Girona-Figueres-Barcelona

Bus:

NL – Figueras/Girona/Lloret de Mar/Barcelona
BE- Figueras/Gerona/Lloret de Mar/Barcelona
NL – Tarragona/Salou
BE – Tarragona/Salou

Reizen met het openbaar vervoer binnen Catalonië?  Klik hier voor de actuele reisinformatie.

Toeristische bronnen

Catalonië is een grote toeristische bestemming die alle bronnen combineert: zon en strand, cultuur, steden, sporten of natuur.Barcelona is de meest bezochte stad in Spanje door de Nederlanders.

Als strandbestemming kan Catalonië rekenen op 580km typische mediterrane kust en op een verscheidenheid van landschappen: van de meest afgelegen baaitjes aan de Costa Brava in het Noorden tot de lange stranden met fijn zand aan de Costa Daurada in het Zuiden. Catalonië heeft  meer dan 200 stranden en 43 jachthavens.

Dertien gemeentes zijn tegenwoordig gespecialiseerd in het aanbod van familietoerisme. Daarmee worden de accommodaties en specifieke diensten gewaarborgd zodat de kleintjes en ouderen zich kunnen vermaken en zo comfortabel mogelijk kunnen genieten.

Activiteiten en natuur

Catalonië heeft een groot aanbod van natuurgebieden, ideaal voor het beoefenen van vrijetijds- en  avontuuractiviteiten en voor het observeren van de natuur terwijl men geniet van de diversiteit in het landschap: het meest opvallend zijn het Natuur Park Parque Nacional de Aigüestortes y Estany de Sant Maurici  in het hoogste gedeelte van de Pyreneeën, het bergmassief vanMontserrat, de oude vulkanische zones van la Garrotxa en de Natuurparken gelegen aan zee zoals Cap de Creus, in het Noorden of Delta de l’Ebre, in het Zuiden.

Dit alles maakt verschillende vormen van actief toerisme mogelijk met een uitgebreid netwerk van wandelroutes, fietsroutes, paardenroutes, avontuursporten en de 17 skicentrums gelegen in de Pyreneeën.

Cultureel erfgoed

Het culturele erfgoed van Catalonië is rijk en gevarieerd en biedt bezoekers monumentale complexen, unieke traditionele feesten en vele festivals van muziek, dans theater en circus.

Het Catalaanse architectonische erfgoed gaat over duizenden jaren geschiedenis. Tussen de juweeltjes bevindt zich Iberische nederzettingen, overblijfselen van de eerste Griekse stad van het Iberisch schiereiland, het Romeinse legaat, de Romaanse kerken, de gotische kathedralen en de Jodenwijken. Wat betreft de artistieke bewegingen, het Catalaanse modernisme, presenteert constructies, uniek in de hele wereld, zoals la Pedrera, de Sagrada Familia of het Parque Güell.

De bouwkundige werken Antoni Gaudí en van Domènech i Montaner;  het archeologische complex van Tarragona, het klooster van Santa Maria de Poblet, of de Romaanse kerken van  la Vall de Boí zijn door UNESCO Werelderfgoed verklaard, en de feesten van Patum de Berga  en  van Castells (menselijke piramides),staan nu ook zijn op de Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid van UNESCO.

Kunstenaars die zich een plek hebben veroverd tussen de universele scheppers zoals Miró, Dalí, Tàpies, Pau Casals o Gaudí, hebben in Catalonié de inspiratie gevonden om hun artistieke vaardigheden te ontwikkelen.
De stedelijke uitstapjes maken het mogelijk dat men kan genieten van steden die zeer  verschillend zijn zoals  Barcelona,  Girona,Tarragona of Lleida.

Gastronomie

De Catalaanse gastronomie is bekend om de embutidos (vleeswaren) en het traditionele pan con tomate, paddenstoelen, de visgerechten, de groenten en de rijst. Toetjes zoals de crema catalana, de paasbroodjes  of los panellets.  Catalonië produceert wijnen van zeer goede kwaliteit en de beroemde  Cava.  De Catalaanse gastronomie geniet internationale faam omdat men, dankzij het werk van chef-koks Joan Roca, Carme Ruscalleda, Santi Santamaria y Ferran Adrià, het moeilijke evenwicht heeft gevonden tussen innovatie en traditie.

Voor meer informatie over Catalonië , “Ask the Office”, het nieuwe virtuele kantoor van Toerisme van Catalonië in facebook.

Meer zien van Catalonië kun je hier.

Bekijk hier nog meer videos.

Hier vind je meer info over Catalonië.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn