Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

5 jaar geleden

Ceuta

 

Belangrijke informatie

Bevolking: 84.963 inwoners (2014)
Oppervlakte: 19km²
Temperatuur: (Ceuta) Zomer: Max.  38,5 ºC Min. 20ºC Winter: Max. 21,5ºC Min. 6,2ºC
Landschap:  Ceuta is een klein stadje in de peninsula in het noorden van Afrika aan de kust tussen de Middellandse zee en Atlantische oceaan, waar 26 kilometer kust te vinden is. Met twee verschillende baaien, natuurlijke meren en kliffen is het een diverse bestemming die bij Spanje hoort, maar afgescheiden wordt van het Iberische schiereiland door de Straat van Gibraltar. De regio staat ook bekend door de Monte Hacho.
Capaciteit bedden toeristische sector: Met een totaal van 520 bedden in:

  • Hotels: Hotel Ulises, Hotel la Muralla, Hotel Tryp Ceuta

  • Landelijke accommodatie: Miguel de Luque Cabin’s

Hoe kom je er?

Ceuta is gelegen op is 2,432km vanuit Nederland en is te bereiken met de ferry.

Vliegtuig:

  • Directe vluchten naar Malaga vanaf Nederlandse luchthavens met transavia.com, Ryaniar, Vueling en Arkefly.

Bekijk hier de vluchtmogelijkheden

Ferry:

Algeciras – Ceuta:  BaleariaFRSAcciona Trasmediterránea

Toeristische merken

Ceuta is een multiculturele stad met vier verschillende culturen die vandaag de dag naast elkaar bestaan, zoals joden, hindoes, christenen en moslims. De mythologie van Homer’s Odysseus praat over de “Monte Hacho” . Dit was één van de pilaren van Hercules. Het oude centrum van de stad kent verschillende monumenten die terugverwijzen naar deze tijd, zoals Plaza de África, La Catedral de la Asunción eb de Santuario de Santa Mª de Africa, een uitkijkpunt van “El Mirador de Isabel II”. Verder zijn er ook verschillende monumenten die terugverwijzen naar de militaire periode, zoals de verdedigingsmuur “Murallas Reales” (Royal Walls), of het voor-middeleeuwse fort van Monte Hacho.

Natuur en cultuur

De kust bestaat uit stranden, twee baaien en een aantal kliffen. De stranden van  “El Chorrillo” en “La Ribera” hebben een blauwe vlag. De “Parque Marítimo del Mediterráneo”, gebouwd door César Manrique, is gezellig oord waar je kunt relaxen met drie zout-waterbaden, tuinen, watervallen, uitzichtpunten en zonnestudio’s. De stad heeft ook een boulevard, gevestigd in de  “Paseo de la Marina Española” met vele restaurants, winkels en ontspanningscentra. Verder biedt de stad verschillende watersporten en zijn er voldoende faciliteiten om te zeilen en duiken. Vooral duikliefhebbers komen in Ceuta volledig aan hun trekken, mede vanwege het koraalrif en de mogelijkheid om verschillende zeedieren te zien. De gastronomie van Ceuta is sterk beïnvloed door de zee en er wordt in de stad vooral vis en schelpdieren geserveerd. De keuken kent vooral verschillende gerechten uit het Middellandse zeegebied en Noord Afrika.

Watersporten

Het zeevaartkundige station van Ceuta heeft als doel om, dat onder andere de planning, promotie, management en handel van de visserij te bevorderen. De belangrijkste taak  ligt bij het vergroten van het toerisme in Ceuta.
Het met merk “Estaciones Náuticas” is Ceuta aangesloten bij de beste acttracties van Spanje, mede door het aanbod van verschillende watersporten. Ceuta is gespecialiseerd in watersporten en trekt allerhande toeristen aan die komen genieten van de zee en al haar inwoners. Voordelig voor de stad is het feit van Ceuta toegang heeft tot twee zeeën, de Middellandse zee en de Atlantische oceaan. Ceuta is onverslaanbaar als toeristische attractie op het gebied van natuur, sport, strand, familievakanties en trekt ook vele zakenreizigers aan.

Klik hier om meer te zien over Cueta. Hier kun je nog meer lezen over deze regio.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn