Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

5 jaar geleden

Extremadura

 

Algemene gegevens

Bevolking: 1.099.632 inwoners (2014)
Oppervlakte: (km²) 41.635 km²
Gemiddelde jaartemperatuur: Badajoz: januari (9 ºC) – augustus (28,2 ºC)
Cáceres: januari (8ºC)  – augustus (28,3 ºC)
Landschap:  Berg regio’s: Sierra de Gredos in het noorden, Montes de Toledo in het midden en de Sierra Morena in het zuiden. Het hoogste punt van de regio is Calvitero op 2400 meter, het laagste punt is 130 m boven nap. Van het oosten naar het westen loopt de Taag en van het noorden naar het zuiden de Guadiana. Beide rivieren zijn erg belangrijk geweest als waterbronnen sinds de Romeinse tijd.
Capaciteit bedden toeristische sector: Een totaal van 41.889 bedden in:

  • Hotels: 20.461 [5.302 in 4* and 372 in 5*]
  • Appartementen: 1.355
  • Kampeerplekken: 10.603
  • Plattelandsaccommodatie: 8.713
  • Paradores: 757

Hoe kom je er?

Extremadura ligt op een afstand van 1.982 kilometer van Nederland.

Airports:

  • Sevilla (210km Badajoz; 191km Mérida; 263km Cáceres) vanuit Amsterdam en Eindhoven met Ryanair, Vueling en transavia.com
  • Madrid (399km Badajoz; 339km Mérida; 297km Caceres) vanuit Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, met KLM, AirEuropa en transavia.com
  • Lissabon (226km Badajoz; 286Km Mérida; 312Km Cáceres) vanuit Amsterdam en Eindhoven met KLM, TAP, EasyJet en transavia.com.

Hieronder vind je het volledige overzicht van alle vluchten.

Bekijk hier de vluchtmogelijkheden

Bus:

Reizen per OV in en door Extramadura? Klik hier voor de actuele reisinformatie.

Cultuur

CáceresMérida en Guadalupe, zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst en zijn unieke voorbeelden van de bloeiende Romaanse periode en de Middeleeuwen in Spanje. De zilverroute start in Monesterio (Badajoz), en loopt door Mérida en Cáceres. In Guadalupe kan je het Middeleeuwse klooster bezoeken, samen met andere prachtige monumentale plekken zoals de  Trujillo of Zafra; plekken, waar de meest toeristische plekken stammen uit de prehistorie, maar ook nog in de hedendaagse tijd te zien zijn.

In de regio worden jaarlijks verschillende culturele evenementen gehouden,  inclusief een openluchttheaterfestival (Mérida Theatre Festival), dat iedere zomer in juli en augustus gehouden wordt in het Romeinse theater. Hier worden onder andere filmfestivals, muziekfestivals, concerten en exposities gehouden.

Natuur

Extremadura is een regio met vele contrasten en een keur aan natuurlijke landschappen. De regio kent vele meren, rivieren en heeft een ¨Inland Coast´´ met een lengte van meer dan 1500 km. Natuurlijk vind je hier ook prachtige valleien en berggebieden. Extremadura heeft respect voor de natuur en haar bronnen. Eén van de meeste bijzondere gebieden is het National Park of Monfragüe (World Biosphere Reserve), waar je Mediterrane planten en dieren vindt. Belangrijk zijn ook de Natuurlijke parken van Tajo (Natural Parks of Tajo)  en Cornalvo.

Verder heb je ook nog het Villuercas-Ibores-Jara Geopark.Extremadura is ook een ideaal gebied om vogels te spotten (bird watching), zoals gieren, zwarte ooievaren, grote buizerds en kraanvogels die aanvliegen vanuit Scandinavië. Verschillende bedrijven bieden services aan zoals vogel spotten. Verder zijn er ook gespecialiseerde reisbureau´s die de beste accommodaties bieden. Deze samenwerking van toeristische bedrijven heeft tot de Birding in Extremadura Club geleid.

Extremadura biedt comfortabele accommodatie van topkwaliteit waarbij de gast één is met de natuur op één van 30 campings, 7 paradores, landhuizen, hotels, inns en spa’s. Steden als Badajoz,Cáceres, Mérida en Plasencia bieden excellente hotels in de drie tot vijf sterren categorie.

Gastronomie

Mede door het aanbod van twaalf verschillende kwaliteitslabels voor voedsel en de excellente kwaliteit van het voedsel is het een genot om streekproducten uit Extremadura te nuttigen. De meeste producten komen uit het achterland van de streek en zijn gemaakt met zorg voor de natuur en het milieu. Het bekendste en beroemdste product uit deze streek is de Iberiaanse ham, die, samen met heerlijke kazen en bekende wijnen van Ribera del Guadiana een veelzijdige keuken maken. Verder kun je hier ook heerlijke biologisch rundvlees, lamsvlees, olijfolie, kersen, honing en gerookte paprika (smoked paprika) eten. Allemaal prachtige ingrediënten voor heerlijk traditionele gerechten of verrassende ‘haute cuisine’.

Toeristische merken

Bestemmingen:

Natuurlijk toerisme:

Cultureel toerisme

Meer weten over Extramadura? Bekijk hier een filmpje. Meer informatie over de regio vind je hier.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn