Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

5 jaar geleden

Galicië

 

Belangrijke gegevens

Bevolking: 2.748.695 inwoners (2014)
Oppervlakte:  29.574 km²
Temperatuur: (Santiago de Compostela) augustus: Max.  34,5ºC Min. 10,7ºC; januari: Max. 14,2ºC Min. -4,4ºC
Landschap:  1498km kust aan de Atlantische Oceaan en de Cantabrische zee en meer dan 700 stranden met fijn zand, baaien, kliffen, eilanden en eilandjes en de Rías Baixas en Altas.

Capaciteit bedden toeristische sector: 

Met een capaciteit van 136.829, verdeeld over:

  • Hotels en pensions: 74.994 [15.364 en 4 y 5*
  • Appartementen: 4.349
  • Campings: 35.020
  • Plattelandsaccomodaties: 7.118

Hoe kom je er?

Galicië ligt op ongeveer 2.000 Km afstand van Nederland.

Luchthavens:

  • Vanaf Amsterdam naar Santiago de Compostela met Vueling en vanaf Amsterdam, Eindhoven en Maastricht naar Porto met Ryanair, Transavia en TAP Portugal. Dagelijkse verbindingen vanaf Madrid en Barcelona naar Vigo, La Coruña en Santiago de Compostela
  • Madrid vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam met KLM, Air Europa en transavia.com.
  • Barcelona vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam met KLM, Transavia, Vueling en Easyjet.

Vluchten: 

Directe vluchten:

juni – september Amsterdam – Santiago de Compostela, met Vueling
Vanaf Madrid en Barcelona dagelijks naar Vigo, La Coruña en Santiago de Compostela.
Ook mogelijk directe vlucht vanuit Nederland naar Porto (150 km van Vigo) vanaf Amsterdam, Eindhoven en Maastricht met Ryanair, Transavia en TAP Portugal.

Bekijk hier de vluchtmogelijkheden

Bus:

Bus Belgie:

Hier kun je de actuele reisinformatie van de regio vinden

Toeristische merken

Galicië is heel bekend door de  route van Camino de Santiago en diens verschillende vertakkingen die eindigen in de stad Santiago de Compostela;  de pelgrimsroute die spiritualiteit, cultuur en sport samenbrengt. De Camino de Santiago is vandaag de dag de Eerste culturele Europese route omdat zoals verschillende schrijvers van het oude continent hadden beweerd: “Europa is gemaakt tijdens de bedevaart naar Compostela”.

Maar Galicië is ook een regio die betrokken is bij  de zee. Het bezit een groot cultureel erfgoed dat verbonden is aan de traditie van de zee en waar men kan leren over de maritieme industrie (aquicultuur, schelp- en schaaldieren visserij, visconserven, visafslag, marine ontwikkeling) en het maken van zee- en kustroutes.

Het afreizen van de Galicische Kust en het bezoeken van de faros(vuurtorens) op indrukwekkende enclaves en het wandelen op de woeste stranden en een bezoek te brengen kan een unieke ervaring zijn, Galicië heeft 126 blauwe vlaggen, om te genieten van de zon en de zee. Dankzij zijn wateren is het een unieke plek om te surfen. De ingesneden kusten maken ruimte voor de “rías”, een authentiek natuurlijk paradijs en omdat ze het gehele jaar bevaarbaar zijn maken ze het beoefenen van water toerisme mogelijk.

Natuur en cultuur

Het binnengaan in de bossen van Galicië is de beste manier om er even helemaal uit te zijn en om je onder te dompelen in een oase van rust en natuur. De zes natuurparken (Fragas del Eume; Invernadeiro), vijf natuurgebieden en vijf Reservaten van de Biosfeer (Tierras del Miño) en vier archipels (Islas Cíes; Sálvora, Cortegada; Ons) die samen een parque nacional (Natuurpark) vormen en het grote aanbod van avontuursporten maken van Galicië een bestemming voor actief en natuurtoerisme. 

Turismo Urbano (stadstoerisme): De steden zijn monumentaal en gezellig. Santiago de Compostela is een grote middeleeuwse stad, uitgeroepen tot Werelderfgoed en het einde van el Camino.  A Coruña, met de Torre de Hércules  , ook uitgeroepen tot Werelderfgoed, is de stad van licht en modernisme, zoals Ferrol de stad van het neoklassiek is, traditioneel maritiem/marinecentrum. Vigo, de grootste van allemaal gelegen in het fjord met dezelfde naam , Pontevedra, met een goed onderhouden historisch centrum. Lugo met de best bewaarde Romaanse muur van het westen (Werelderfgoed) en  Ourense met Thermale bronnen en bruggen (één van Romaanse oorsprong).

Gastronomie

De gastronomie is één van belangrijkste de toeristische bronnen van Galacië: de hoge kwaliteit en verscheidenheid is de basis: gekookte of gegrilde zeevruchten, zee- of zoetwatervis, inktvis of de Galicische mosselen; varkensvlees en het beroemde rundvlees, de kazen (tetilla, Cebreiro, San Simón, Arzúa-Ulloa) en de wijnen. Het beste is om alles te proeven in het gebied waar het vandaan komt. Door de viñedos (wijngaarden) te lopen van de vijf wijnen met herkomstaanduiding. Routes tussen wijnstokken, pazos (adellijke huizen op het platteland), kloosters, op steile hellingen of langs de zee.
Feesten van Internationaal en Nationaal Toeristisch Belang:

Meer weten over deze regio? Klik dan hier

Met deze link kun je ook filmpjes van Galicië bekijken.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn