Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

5 jaar geleden

Melilla

 

Belangrijke informatie

Inwoneraantal: 84.509 inwoners (2014)
Oppervlakte: (km²) 13km²
Temperatuur: (Melilla) zomer: Max.  39,2 ºC Min. 21ºC
Winter: Max. 25ºC Min. 6,8ºC
Landschap:  Melilla is een kleine stad, gevestigd in het noorden aan de kust van de Middellandse zee van Afrika met 12 kilometer kust in het Cabo Tres Forcas.
Accommodatie capaciteit: Een totaal van 847 bedden

Hoe kom je er?

Melilla ligt  op 2,487 kilometer vanaf Nederland (met de ferry)

Luchthavens:

  • Vluchten naar Madrid vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, met KLM, AirEuropa en transavia.com. Vanaf Düsseldorf-Weeze, met Ryanair; vanaf Düsseldorf met Iberia, Lufthansa; vanaf Brussel met Aireuropa, Brussels Airlines en Iberia en vanaf Brussel-Charleroi met Ryanair.

  • Naar Malaga vanaf alle Nederlandse luchthaven met transavia.com, Ryanair, Vueling en ArkeFly. Vanaf Brussel met Brussels Airlines, JetairFly en Ryanair.

  • Vanaf Düsseldorf met AirBerlin en Düsseldorf-Weeze met Ryanair en transavia.com.

  • Directe vluchten naar Melilla airport vanaf Madrid en Malaga met Air Nostrum.

Bekijk hier de vluchtmogelijkheden

Ferry:

Klik hier voor meer informatie over het vervoer in de regio.

Toeristische merken

De stad Melilla omarmt vier verschillende culturen, waar christenen, moslims, joden en hindoestanen in perfecte harmonie met elkaar leven.

Het historische gedeelte van Melilla wordt gekarakteriseerd door verschillende militaire behuizingen (Grande, Chica, Rosario & Victoria Forts) en een militaire geschiedenis. Deze komt onder andere in uiting door de vele pleinen en monumentale gebouwen. Deze zijn samengevoegd in de Golden Traingle (Telegrama del Rif, Casa de los Cristales).

Aan de kust kan het strand van “Hipódromo-Hípica” gevonden worden. Verder hebben de haven en het strand van Melilla de blauwe vlag. Er zijn verschillende watersporten te beoefenen in Melilla, zoals duiken, vissen en waterskiën. Deze sporten worden ook gereflecteerd gedurende de Semana Náutica (Nautical Week) in augustus.

Gastronomie

De gastronomie in Melilla wordt beïnvloed door de mediterrane, Europese en Afrikaanse keuken en is zeer divers door de invloed van verschillende culturen. Vis en zeevruchten, tapas, munt thee, de Berberse keuken en joodse pasteitjes zijn maar een paar van de lekkernijen die te vinden zijn Melilla.

Meer weten over de regio? Klik dan hier. En op deze pagina kun je een filmpje bekijken over Melilla.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn