Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

4 jaar geleden

Murcia

 

Belangrijke gegevens

Bevolking: 1.466.810 inwoners (2014)
Grootte: 11.313km2
Gemiddelde jaartemperatuur: 19,3ºC y 315 dagen zon per jaar
Temperatuur: Winter : 15ºC Max. 5ºC Min / zomer : 29ºC, Max 20ºC Min.
Orthografie:  Twee zeeën, de Middellandse Zee en de Mar Menor met  274 km kust, bekend als  de Costa Cálida door de gemiddelde watertemperatuur. Het binnenland bestaat uit bergen en valleien, vlaktes, droogte- en irrigatieland.
Capaciteit bedden toeristische sector: Met een capaciteit  van 49.559
Verdeeld over:

  • Hotels: 20.482 [732 en 5*; 10.200 en 4*]

  • Appartementen: 10.834

  • Campings: 14.866

  • Plattelandsaccomodaties: 3.377

Hoe kom je er?

Murcia ligt op een afstand van 2.089 Km.

Vliegtuig:

  • Directe vluchten tussen Alicante en Nederland vanaf Amsterdam, Rotterdam, Maastricht en Eindhoven met transavia.com, Vueling en Ryanair.

  •  Directe vluchten vanuit Brussel Charleroi naar Murcia met Jetairfly.

  • Toekomstige opening van het Internationale Vliegveld van de Regio Murcia. Op 15 minuten van Murcia.

Bekijk hier de vluchtmogelijkheden

Bus: Optimale staat van de snelwegen. Regelmatige lijndiensten naar Murcia: Directe verbinding vanaf het vliegveld van Alicante naar Murcia (75Km) en naar  Cartagena (114 Km).

Vanuit Nederland

Vanuit België

Hoe je te verplaatsen in de Regio Murcia ? Klik hier voor de link.

Toeristische bronnen

Murcia onderscheidt zich door de schoonheid van zijn lange stranden met wit zand en kristalhelder water. Het is een plek vol met tegenstellingen, ideaal om de cultuur te beleven, uit te rusten en te genieten van de kuuroorden, warmwaterbronnen en therapeutische modderbaden; met een groot aanbod van golfbanen en recreatiecentrums.

Zon & strand

Deze kusten zijn uniek omdat ze worden overspoeld door twee zeeën:

De Mar Menor is het grootste zeewatermeer van Europa; een paradijs van lauwwarme en ondiepe wateren, geflankeerd door hotels en supermoderne toeristische centrums die samenvloeien met natuurparken en maagdelijke oevers. De ideale plek voor de liefhebbers van watersporten zoals zeilen, windsurf, kanovaren, stand-up-paddle of waterskiën gedurende het gehele jaar.

In de Middellandse Zee van blauwe wateren en vol met leven kan men walvissen spotten, duiken tussen wrakhout, genieten van één van de belangrijkste onderwaterbodems van Europa en van de spectaculaire stranden. Plekken om niet te missen zijn Cabo de Palos, Mazarrón y Águilas.

La Manga is één van de belangrijkste toeristische trekplaatsen van de Regio. Het is gelegen op een landtong van 24 km. tussen de Middellandse Zee en de Mar Menor en is een referentie geworden voor de ontwikkeling van grote sport- en watersportevenementen. Gastronomie, ontspanning en een geanimeerd nachtleven maken een zeer actief deel uit van deze kuststrook. Lees hier meer.

Cultuur

Murcia is een multiculturele hoofdstad waar het leven zich afspeelt op straat. Het is aan te bevelen om een wandeling te maken langs de middeleeuwse sporen van de oude Moren en Jodenwijken, tussen de moderne wijken en Renaissancistische en Barokke voorgevels.

Cartagena is een strategische enclave van de Middellandse Zee, tegenwoordig gevormd door een legaat die de Cartaagse en Romeinse monumenten, de vindplaatsen van de Burgeroorlog en een verscheidenheid aan musea  omvat.

Lorca is een middeleeuwse stad, overheerst door een vestingwerk dat vandaag de dag als een groot thematische ruimte gebruikt wordt. In de ommuurde ruimte wordt de Synagoge geconserveerd, zonder verandering door andere religies en geïntegreerd in de nieuwe Parador van de stad.
Caravaca de la Cruz is een pelgrimsoord voor het christendom, waar duizenden gelovigen naar toe gaan om de Heilige “Santa Vera Cruz” te aanbidden.

http://www.murciaturistica.es/en/tourism.cultural_heritage

Natuur

De Regio is een perfecte bestemming voor het plattelandstoerismetussen de tuinderijen, bergketens, bossen of valleien, ideaal voor natuursporten, wandelen, fietsen of paardrijden. Het is de moeite waard om de aandacht te vestigen op het ecosysteem in het stroomgebied van de rivier Segura.

Golf

In de laatste jaren is Murcia één van de meest verrassende golfgebieden van Europa geworden met 22 banen van hoog niveau, 366 holes y centrums met maximale kwaliteit en voorzien van alle diensten.

Gezondheid en Schoonheid
In Murcia liggen sommige van de meest populaire centra van Talasotherapie, kuuroorden en spa´s van Oost-Spanje. De goede temperaturen, de zon en de hoge concentraties van mineralen en zout in de Mar Menor maken het tot een referentiepunt voor de behandeling van fysieke en geestelijke oververmoeidheid.

Gastronomie

De gastronomie van Murcia is een groot toeristisch product gebaseerd op het Mediterrane dieet in al zijn versies: vlees en vis, rijst, schaaldieren, groenten van het land, mojama (gedroogde vis), taart van hinde, vijgen, geitenkaas..

Voor de liefhebbers van wijn zijn de routes, de bodega´s en is het enotoeristische aanbod van Murcia een authentieke ontdekking.
http://www.murciaturistica.es/en/tourism.gastronomy

Feesten van Internationaal Toeristisch Belang

Bijvoorbeeld :Los Caballos del Vino de Caravaca, el Bando la Huerta, la Semana Santa, en festivals voor elk wat wils, zoals La Mar de Músicas van  Cartagena, het Internationale Jazz Festival van San Javier, Murcia Tres Culturas, het SOS 4.8 en het flamenco festival van Cante de las Minas in la Unión.

Meer weten over Murcia? Klik hier. Bekijk hier ook een filmpje over de regio.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn