Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

5 jaar geleden

Navarra

 

Algemene gegevens

Bevolking: 640.790 inwoners (2014)
Oppervlakte:  10.390  km²
Temperatuur:
Zomer: max.39.4ºC min. 9,6ºC; Winter: max. 12.8ºC min. -6.2ºC
Landschap: Het noorden is bergachtig door de Pyreneeën en in het zuiden vindt je de valleien van Ebro.
Accommodatie:

De regio heeft een totale capaciteit van 35.152 bedden verdeeld over:

  • Hotels & Inns: 13.907 (2.556 bedden in 4 en 5*)

  • Campings: 11.265

  • Hostels: 2.307

  • Appartementen: 2.242

  • Landelijke accommodatie: 5.431

Hoe kom je er?

Vervoer naar Navarra
De regio Navarra ligt op 1.397km afstand van Nederland.

Luchthavens
De stad Pamplona heeft een goede verbinding met Madrid en Barcelona. De luchthaven van Madrid is goed te bereiken vanuit Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam met de KLM, Air Europa en transavia.com. Het vliegveld van Barcelona is vanaf de luchthavens in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven te bereiken met KLM, Easyjet, transavia.com en Vueling. Daarnaast vliegt Vueling vanaf Amsterdam ook op de stad Bilbao (152km van Pamplona). De stad Biarritz (104km van Pamplona) is vanaf de luchthaven van Brussel te bereiken met Brussels Airlines, vanaf Düsseldorf met Lufthansa en Ryanair en vanaf Rotterdam met transavia.com. Nog een andere mogelijkheid is om te vliegen naar Zaragoza (178km van Pamplona) vanaf Brussel met Ryanair.

Bekijk hier de vluchtmogelijkheden

Bussen

Vanaf de luchthavens van Biarritz, Madrid en Zaragoza kunnen klanten gebruik maken van de deze bussen om naar Pamplona te komen. Andere websites om busvervoer te regelen zijn:

http://www.conda.es
http://www.edsa.es
http://www.alsa.es

Bussen Nederland – Pamplona https://www.alsa.es/en/our-destinations/international

Treinen

Vanuit de grote steden Rotterdam en Amsterdam vertrekt er een Thalys hoge snelheidstrein naar Parijs Noord. Als u in het zuiden van Nederland woont kunt u ook opstappen in Antwerpen of Brussel. In Parijs dient te worden overgestapt op de TGV naar Bayonne. U kunt bij Paris Noord de METRO nemen, direction Porte d’Orleans. De TGV rijdt direct naar Bayonne. Daar stapt u over op het treintje naar Saint-Jan-Pied-de-Port. Alle kaartjes (behalve de metro in Parijs) zijn via internet te boeken. Tip: koop het kaartje voor de metro vast in de trein. Daarmee voorkomt u lang in een rij te moeten wachten.

Vanuit Nederland en België is er een treinverbinding naar Bayonne-Saint-Jean-Pied-de-Port.

Voor het openbaar vervoer binnen de regio, klik hier

Toeristische bronnen

De regio heeft een breed aanbod van landelijke accommodaties en is mede daarom een uitkomst voor de natuur- en cultuurliefhebber.

Natuur

In het noordelijke deel liggen de Pyreneeën, waar men diverse sporten kan beoefenen zoals wandelen, mountainbiken en vogels spotten. Voor de wintersporters zijn er twee skigebieden waar men kan langlaufen en skiën. Ook golfen is mogelijk in drie gebieden in de buurt van Pamplona. Voor de wandelaars heeft het gebied verschillende natuurparken en beschermde gebieden zoals “The lumbier en Arbayún” of de “Urbasa en Aralar berg rage”. In het zuiden ligt het schitterende “Bardenas Natuurpark”, een natuurreservaat van UNESCO.

Cultuur

De regio heeft een grote historische en artistiek erfgoed, waardoor toeristen tal van uitstapjes kunnen doen naar kastelen, paleizen, archeologische plekken en monumenten. Ook zijn er speciale routes gemaakt zoals de “Castles and Fortresses Route”, de “Cuenca de Pamplona” route in de Pyreneeën en in het midden van de regio de “La Ribera” route.

Gastronomie

Navarra biedt een gevarieerde gastronomie gebaseerd op groenten zoals asperges, artisjokken, spinazie en erwten. Een veel voorkomend gerecht met deze groenten is de “Menestra de verduras”. Naast groenten is ook de vis erg geliefd in deze regio. Denk aan gerechten met heek, inktvis of zeebrasem, rivierzalm, forel en rivierkreeft. Een typisch gerecht met kabeljauw-vis is de ‘Ajoarriero’. Voor de vleesliefhebbers is er geroosterd vlees (varkens en geiten), gestoofd vlees (stier en kalf uit Navarra), of wild. Een traditioneel dessert is gebakken melk, maar  ook desserts met vla of kaas. De wijnen ‘Navarra’ en ‘Rioja’ komen uit deze streek. Ook wordt hier de drank ‘Pacharán’ geproduceerd. Wie een kijkje wil nemen naar de productie van deze dranken kan via een speciale wijnroute verschillende wijngaarden bezoeken.

Bekijk hier de beste restaurants van Navarra.

Festiviteiten

Het festival ‘SanFermines’ in jaarlijks terugkerend feest in Pamplona ter eren van de heilige San Fermín. Het festival is elk jaar tussen 6 en 14 juli te bezoeken.

Bekijk hier of via één van de onderstaande links voor video’s over Navarra.

Filmpje

Hier vind je meer informatie over Navarra.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn