afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 maanden geleden

The Travel Club breidt haar franchiseformules uit

Om de franchisenemers ook in deze uitdagende tijden tegemoet te komen, breidt The Travel Club uit met drie nieuwe formules. Met naast Zelfstandig Reisondernemer (ZRO) nu ook Zelfstandig ReisAdviseur (ZRD), Zelfstandig Reisadviseur Zekerheid (ZRZ) en Zelfstandig ReisPlanner (ZRP).

ZRO
De al bekende formule Zelfstandig ReisOndernemer (ZRO) Business en Leisure is een formule voor (zeer) ervaren reisadviseurs met jarenlange ervaring, die naast de maandfee en abonnementen de marges op hun geboekte reizen volledig behouden. Deze formule blijft ongewijzigd.

ZRD
De Zelfstandig ReisAdviseur-formule (ZRD) is voor startende ondernemers én bestaande ZRA’s. Voor reisadviseurs die alle vrijheid willen met betrekking tot boeken maar wel kiezen voor lagere maandlasten en een hogere afdracht per boeking. Deze extra afdracht bestaat uit een verdeling commissie/eigen marge/boekingskosten tussen hoofdkantoor en ZRA.

ZRZ
Zelfstandig Reisadviseur Zekerheid (ZRZ) is een formule voor de reisadviseurs die niet willen samenstellen, voor zekerheid gaan (bemiddelingsdossiers) en uitsluitend doorverkoper willen zijn en geen risicodragende omzet boeken. Deze formule kent lagere vaste maandlasten maar wel met volledig behoud van commissies en marge.

ZRP
De formule Zelfstandig ReisPlanner oftewel HolidayPlanner (ZRP) is speciaal voor de reisadviseur die geen of weinig affiniteit heeft met administratie, er nog een baan naast heeft of die de focus volledig op de verkoop wil leggen. Het is een formule die zeer geschikt is voor startende ondernemers of ZRA’s die ook de BAS-administratie uit handen willen geven. Bij deze formule worden alle dossiers bijgehouden door het hoofdkantoor. De ZRA heeft lage vaste maandelijkse kosten maar een hogere afdracht per boeking. Deze extra afdracht bestaat uit een verdeling commissie/eigen marge/boekingskosten tussen hoofdkantoor en ZRA.

ReisAmbassadeur (RA)
De ReisAmbassadeur is een leadgenerator. De RA heeft een groot netwerk en benut dat netwerk om leads aan te dragen aan de ZRA.

Naast de ZRA-formules heeft The Travel Club ook haar reisbureau tak:

Zelfstandig ReisBureau (ZRB)
Deze formule is voor stenen reisbureaus die met behoud van eigen ANVR,  SGR en BAS administratie willen profiteren van de grote inkoopkracht en services zoals trainingen, workshopdagen en optionele ondersteuning op het gebied van marketing, iata, verzekeringen en studiereizen. Vaste franchisefee van €2.756 per jaar en overige zaken optioneel af te nemen. Met de toekomstige aansluiting van Toerkoop komt het totaal aantal reisbureaus uit op ongeveer 16.

Specialisten labels
The Travel Club (met als overige merken YourTravel, United Travel en HolidayPlanners telt nu 400 franchisenemers en een jaaromzet van 154 miljoen euro verdeeld onder bovengenoemde formules. Daarnaast worden nog de volgende specialisten labels gevoerd: Cruise-Specialisten, Honeymoon-Specialisten en Luxury Travel Consultants.

Overig
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn