Amazing Thailand

Laat je betoveren

Thailand is een wonderbaarlijk koninkrijk met boeddhistische tempels, exotische dieren in het wild en spectaculaire eilanden. Naast een fascinerende geschiedenis en een unieke cultuur met verrukkelijke Thaise gerechten en ontspannende massages, beschikt Thailand over een moderne hoofdstad, een landelijke omgeving en vriendelijke mensen die de reputatie van Thailand als 'land van de glimlach' belichamen. Ontdek dit fascinerende en veelzijdige land door middel van deze Ecademy!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

4 jaar geleden

Festivals

In Thailand worden er jaarlijks veel evenementen en festivals georganiseerd. Deze festiviteiten zijn voor veel mensen een van de hoogtepunten die de reis onvergetelijk maken. Een aantal voorbeelden van de evenementen zijn:

 • Songkran-festival (Thais nieuwjaar) - 13 - 15 april 2018 Countrywide (grootst in Chiang Mai)
  Songkran is een traditionele nieuwjaarsviering waarbij echt iedereen, toerist of local, aan een gigantisch watergevecht in het hele land mee doet - of het nu in de stad of op het strand is of zelfs rijdend in een tuk-tuk, niemand blijft droog. 
 • Loi Krathong - 23 november 2018
  Een jarennoud traditioneel Thais festival dat elk jaar wordt gehouden bij volle maan van de twaalfde maanmaand. Dit vindt altijd in november plaats. De Thaise bevolking laat kleine lotusvormige bootjes - een krathong – drijven om respect te tonen aan Pra Mae Khongkha (The River Spirits). Daarnaast focust het evenement zich op het behouden van de gemeenschap door onder andere het maken van krathong (versierde manden) en waterbehoud, wat belangrijk is voor de Thaise levensstijl.
 • Phuket Vegetarian Festival
  Op de negende maanmaand van elk jaar, oktober, wordt het 10-daagse Phuket Vegetarian Festival gehouden.  Tijdens dit festival worden er heilige rituelen uitgevoerd die volgens de Thai fortuin, verdiensten en spirituele reiniging brengen. De rituelen – zoals onder andere het lopen over hete kolen – worden uitgevoerd bij Chinese tempels. 
 • Bloemenfestival van Chiang Mai - 2 - 4 februari 2018 
  Een festival met tal van gele en witte chrysanten, en de Damask Rose, een ras dat alleen te vinden is in Chiang Mai.
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn