Amazing Thailand

Laat je betoveren

Thailand is een wonderbaarlijk koninkrijk met boeddhistische tempels, exotische dieren in het wild en spectaculaire eilanden. Naast een fascinerende geschiedenis en een unieke cultuur met verrukkelijke Thaise gerechten en ontspannende massages, beschikt Thailand over een moderne hoofdstad, een landelijke omgeving en vriendelijke mensen die de reputatie van Thailand als 'land van de glimlach' belichamen. Ontdek dit fascinerende en veelzijdige land door middel van deze Ecademy!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

1 jaar geleden

Thailand heropent strand uit 'The Beach'

Vanaf 1 januari 2022 kunnen toeristen het bijzondere strand Maya Bay, beter bekend als 'The Beach' met Leonardo Di Caprio in de hoofdrol, weer bezoeken. Het strand werd wegens bescherming van de natuur in 2018 gesloten. De sluiting heeft Maya Bay goed gedaan. Er is nieuw koraal geplant en de bezoekersfaciliteiten zijn verbeterd. Het beroemde strand is volgens de Thaise milieuminister Varawut Silpa-Archa in perfecte staat om weer heropend te worden. 

Bezoek aan Maya Bay
Maya Bay ligt op Koh Phi Phi Leh, het kleinere broertje van Koh Phi Phi. Om het strand te bereiken zijn er wel een paar restricties waar toeristen rekening mee moeten houden. Ter bescherming van de natuur. De nieuwe richtlijnen voor het bezoeken van Maya Bay omvatten:

  • Motorboten mogen niet meer rechtstreeks de baai in. In plaats daarvan zullen alle boten moeten ankeren in een andere baai aan de andere kant van het eiland.
  • Er mogen slechts 8 speedboten tegelijk ankeren.
  • Toeristen mogen Maya Bay in totaal een uur bezoeken.
  • Tussen 10.00 en 16.00 uur worden er elk uur maximaal 300 bezoekers toegelaten. 

Thailand weer open voor toeristen 
Afgelopen maand werd het geweldige nieuws aangekondigd dat volledige gevaccineerde reizigers quarantaine vrij mogen reizen door Thailand. Dat het beroemde Maya Bay nu ook nog open gaat maakt het reizen naar Thailand nog aantrekkelijker. Op dit moment is het voor Thaise begrippen rustiger dan normaal, waardoor je Thailand in haar puurste vorm zult beleven. Maya Bay is daarom nu nog exclusiever en bijzonder om te bezichtigen.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn