Amazing Thailand

Laat je betoveren

Thailand is een wonderbaarlijk koninkrijk met boeddhistische tempels, exotische dieren in het wild en spectaculaire eilanden. Naast een fascinerende geschiedenis en een unieke cultuur met verrukkelijke Thaise gerechten en ontspannende massages, beschikt Thailand over een moderne hoofdstad, een landelijke omgeving en vriendelijke mensen die de reputatie van Thailand als 'land van de glimlach' belichamen. Ontdek dit fascinerende en veelzijdige land door middel van deze Ecademy!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

7 maanden geleden

Thais feest van het licht

Loy Kratong

Het intieme, inspirerende Thaise lichtfestival vindt dit jaar op de avond van 11 november plaats. De avond voor volle maan in november laten vuurwerk en duizenden lantaarns Thailand schitteren. Deze traditie, Loy Kratong genaamd, is één van de meest bijzondere festivals in heel Azië. Loy Kratong wordt gevierd ter ere van de watergodin en brengt geluk aan iedereen die deelneemt. Het is één van de meest betoverende feestdagen in Azië!

Al sinds de dertiende eeuw is het traditie om lantaarns, gemaakt van bananenbladeren, in de vorm van een lotusbloem te water te laten en lampionnen, gevoed met plantaardige olie, op te laten stijgen. Deze lantaarns en lampionnen nemen het ongeluk met zich mee en tonen de goden van landbouw de dankbaarheid van het volk. 

Dit zijn de beste plekken in Thailand om het Loy Kratong festival mee te maken:

  • Bangkok – In het historische centrum van de hoofdstad staat alles in het teken van lichtshows, culturele demonstraties en workshops. De oever van de Chaopraya rivier in het Santi Chai Prakan Park is het middelpunt van het festival.
  • Chiang Mai – Ook in de culturele hoofdstad van het noorden worden kleurrijke optochten en shows georganiseerd. De duizenden lantaarns worden te water gelaten bij de Ping rivier naast het gemeentehuis en de lampionnen worden opgelaten bij Chiang Mai Air Sports. 
  • Sukhothai – Er wordt groots uitgepakt tussen de ruïnes van het eeuwenoude stadscentrum, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Denk aan: optochten, lampionwedstrijden, vuurwerk en een groot aanbod aan lichte en geluidshows. Op het enorme openluchtpodium worden verschillende tradities in magische shows uitgebeeld. 
  • Tak – De Ping rivier die door het centrum van de stad loopt zal glitteren van de duizenden lantaarns die als een ketting aan elkaar vastgemaakt zijn. Met speciale technieken weten de deelnemers een bepaalde draai aan de lichtgevende lantaarns te geven waardoor het de illusie geeft dat er een slang over het water kronkelt. Dit indrukwekkende schouwspel is het best te bewonderen vanaf de Song Roi Pi brug. 
  • Ayutthaya – Deze voormalige hoofdstad van Siam en het UNESCO werelderfgoed zal zijn voormalige glorie doen herleven tijdens Loy Krathong, waarbij de festiviteiten door de gehele stad te vinden zijn. De rivieroever bij het Chankrasempaleis, bij Pomphet en de Pridi-Thamrongbrug zijn de belangrijkste locaties. 
  • Samut Songkhram – Maar liefst 200.000 lantaarns verlichten hier de Mae Klong rivier bij de Phummarin Kudi Thong tempel, voorafgegaan door vele shows en zelfs een schoonheidswedstrijd. Maak je eigen lantaarn, geniet van het eten of doe mee aan de vele spellen die overal gespeeld worden.

Het Thaise lichtfestival is een evenement wat alle reizigers minimaal één keer in hun leven meegemaakt moeten hebben!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn