Aruba one happy island

De kleurrijke cocktails, hagelwitte zandstranden, permanente zonnestralen met een verkoelend briesje en de vrolijke, vriendelijke bevolking zijn slechts een paar redenen waarom bezoekers jaarlijks terugkeren naar Aruba. Ontdek wat Aruba echt een 'One happy island' maakt!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 maanden geleden

Al 35 jaar promotie van Aruba

De Aruba Tourism Authority viert dit jaar het feit dat precies 35 jaar geleden dat actief is gestart met het promoten van Aruba als vakantiebestemming in Europa. De kick-off van dit lustrumjaar vindt plaats op de ITB in Berlijn.

Miro Dabian, toenmalig coördinator toerisme van het Arubahuis, begon in 1984 samen met Henry Fingal met het promoten van Aruba als vakantiebestemming in Europa. ‘We hebben toen een campagne opgetuigd met als pay-off ‘zon, zee, zalig.’ Er werd intensief samengewerkt met luchtvaartmaatschappijen als KLM en we liepen werkelijk alle beurzen af om de naamsbekendheid van Aruba te vergroten.’

Bekend
‘Aruba is in 35 jaar uitgegroeid tot een van de bekendste en beste verkeersbureaus van Nederland. We bestieren vanuit het EU-kantoor in Den Haag zowel de Nederlandse- als de Belgische markt’, zegt Tirso Tromp, Area Director Europe van de Aruba Tourism Authority.
‘Daarnaast manage ik onze kantoren die Aruba in onze secundaire markten vertegenwoordigen zoals het Verenigd Koninkrijk, de Duitstalige landen, heel Scandinavië, Finland en Italië. Hoewel Europa in absolute zin tot de kleinste regionale markt voor Aruba behoort, scoren we het hoogst als het gaat om het aantal overnachtingen van toeristen op Aruba. Dat heeft ook effect op het uitgavenpatroon. Daarnaast hebben wij in de afgelopen jaren flink aan het imago van het One happy island gewerkt en aangetoond dat Aruba naast zon, zee en stand nog veel meer te bieden heeft.’

Naast de ITB in Berlijn wordt ook op andere vakbeurzen waar de Aruba Tourism Authority aan deelneemt aandacht aan het jubileum geschonken, zoals TTG Rimini in Italië, IMEX in Frankfurt en WTM in Londen. Op de WTM is het verkeersbureau al voor de 35-ste aanwezig.

Foto: Jaap Ellis en Tirso Tromp van het Arubaans Verkeersbureau.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn