Brand USA

Word USA Expert!

Welkom op de Ecademy van Brand USA, die je helpt bij het verkopen van de USA als nooit tevoren. Het biedt je informatie over verschillende bestemmingen en ervaringen in de VS met de mogelijkheid jouw kennis te vergroten via de Brand USA Discovery Program.

Ontdek de grenzeloze mogelijkheden van de Verenigde Staten!

Bestemmingen, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 weken geleden

Mix van natuur, cultuur en geschiedenis aan zee in Rhode Island

Wat de kleinste staat in de VS in omvang mist, maakt ze meer dan goed met haar rijke cultuur en natuurlijke schoonheid. De bijnaam 'Ocean State' is niet voor niets aan Rhode Island gegeven: 643 km kustlijn staan garant voor een grote maritieme traditie, absoluut verse vis, ongerepte stranden en eindeloos plezier in en op het water.

Verder landinwaarts is Rhode Island ook een paradijs voor natuurliefhebbers en nodigt het uit tot tal van buitenactiviteiten, van boulderen tot een vaart met een heteluchtballon. Met een geschiedenis die teruggaat tot de koloniale tijd, vele evenementen gedurende het jaar en trendy culinaire mogelijkheden, om nog maar te zwijgen over de nabijheid van Boston, Massachusetts en New York City, New York, is Rhode Island echt een benijdenswaardige bestemming.
 
De hoofdstad Providence wordt door Reader's Digest gezien als één van de "10 mooiste plaatsen in Amerika". Een echte publiekstrekker is de kunstinstallatie "WaterFire", maar het is ook de mix van rijke geschiedenis, onderwijsinstellingen, levendige kunstscene en een zeer diverse bevolking die deze stad zo de moeite waard maakt.
 
Newport daarentegen verwelkomt al meer dan 400 jaar bezoekers en is met meer dan 300 originele houten gebouwen de laatste intacte houten stad in Noord-Amerika. Bekende bezienswaardigheden in dit gebied zijn de International Tennis Hall of Fame en de St. Mary's Church, waar president John F. Kennedy en Jacqueline Bouvier in 1953 trouwden. Degenen die op zoek zijn naar meer rust en stilte zullen in goede handen zijn in South County. Er zijn 20 openbare stranden en 161 km kustlijn waar watersport, diepzeevissen en vers gevangen vis deel uitmaken van het dagelijks leven.

#AskALocal

Wandel door de charmante straten van Newport en ontdek de historische herenhuizen langs de Cliff Walk of stap op het water met een boottocht. Voor een dagje strand kun je terecht op Easton Beach. Van kunst tot architectuur, Providence biedt het allemaal. Bekijk het kunstwerk WaterFire vanaf  de waterkant of geniet van het uitzicht op de stad vanuit een gondel. Veel plezier met de Visit the USA’s #AskaLocal-campagne over Rhode Island.

Insider Guides from Visit the USA
Wanneer jouw klanten deze rondreis willen maken, doorkruisen ze een groot deel van de oostkust in maar liefst 14 staten. Van Maine tot Georgia duikt men in de geschiedenis van de Verenigde Staten in de 17e en 18e eeuw. En daarbij mag Rhode Island natuurlijk niet ontbreken. Zo staat o.a. Newport op het programma, gevestigd in 1639 werd het al snel één van de belangrijkste handelshavens van de Verenigde Staten. En natuurlijk Providence, waar enkele van de meest historische landhuizen te bezichtigen zijn. Klik hier voor de reisbeschrijving.

Buiten de gebaande paden - voor de sportievelingen

Cliff Walk
Op deze National Recreation Trail, die zich in het National Historic District van Newport bevindt, kun je een kijkje nemen in de achtertuinen van de rich and famous, en dat wordt met open armen verwelkomd. De prachtige landhuizen zijn aan het einde van de 19e eeuw gebouwd in de zogenoemde Gilded Age. Het bijna 6 kilometer lange pad volgt de rotsachtige kustlijn, loopt langs weilanden met wilderige struiken en biedt steeds weer een prachtige uitzicht op surfers en zeilboten.

East Bay Bike Path
Het East Bay Bike Path is 23 km lang en loopt van Providence naar Bristol langs de route van een voormalige spoorlijn. Vandaag de dag verbindt het geasfalteerde, multifunctionele pad levendige stadsdelen en rustige parken en biedt het schilderachtige uitzichten op baaien, moerassen en de skyline van de stad. Langs het water of door bebost terrein, je komt herhaaldelijk prachtige fotomomenten tegen en je leert Rhode Island van een heel andere kant – en op twee wielen - kennen.

Wil je nog meer weten over Rhode Island? Kijk dan op de website van Visit the USA

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn