Curaçao

Eiland in de zonnige Cariben

Het Curaçao Toeristen Bureau Europa heet je van harte welkom op het zonnige Curaçao! Met haar kleurrijke bevolking, authentieke en architectonische plekken is het een van de mooiste en interessantste eilanden in de Caribische Zee. Het is hét eiland als je op zoek bent naar stralende zon, hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Maar Curaçao heeft nog veel meer. Ontdek het op deze exotische Ecademy!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 weken geleden

Maatregelen voor Nederlanders onveranderd op Curaçao!

Curaçao heeft maandag tijdelijk de coronamaatregelen verscherpt. Zo is de avondklok vervroegd naar 21.00 uur en geldt een mondkapjesplicht in publieke ruimten. ‘De maatregelen voor bezoekers uit lage- en medium risicolanden zoals Nederland zijn hetzelfde gebleven’, zegt Muryad de Bruin, Regional Manager Europe van het Curaçao Tourist Board, desgevraagd tegen TravMagazine.

De reden van de verscherping is de toename van het aantal coronabesmettingen, die zou zijn ontstaan doordat mensen bij het uitgaan niet voldoende afstand bewaren en geen mondkapjes dragen. De besmettingen zouden vooral bij feestjes zijn begonnen, zeggen lokale autoriteiten. Het aantal besmettingen op Curaçao mag dan hoger liggen dan een week ervoor, in vergelijking met Nederland gaat het nog steeds om relatief kleine aantallen, meldde de NOS al.

Voor Curaçao geldt reiscode geel. Het kabinet heeft het populaire vakantie-eiland uitgezonderd van het advies om tot half januari niet naar het buitenland te reizen.

Kun je een stand van zaken geven? Hoe is de situatie nu?
‘Op Curaçao is de laatste paar dagen een hoger aantal lokale besmettingen geregistreerd. Om verdere verspreiding te voorkomen, heeft de lokale overheid een aantal extra maatregelen aangekondigd, die maandag 16 november zijn ingegaan. De meeste van die maatregelen zijn vergelijkbaar met die in Nederland, zoals het dragen van een mondkapje in publieke ruimten en een maximaal aantal personen dat bij elkaar mag komen. Anders dan in Nederland geldt er op Curaçao een avondklok. Deze is voor de komende 3 weken vervroegd naar 21.00 uur. De horeca op Curaçao is open en houdt zich aan maatregelen. Zo geldt er een maximum aantal bezoekers per restaurant of bar en wordt er extra afstand gehouden tussen tafels. Gelukkig is alles buiten dus gaat dat makkelijk. De horeca moet om 20.00 uur sluiten maar de restaurants en bars in hotels, resorts en andere accommodaties mogen blijven serveren aan hun gasten, dus die kunnen daar gebruik van blijven maken.’

Dus Nederlandse reizigers mogen gewoon op vakantie komen?
‘De maatregelen die gelden voor bezoekers uit lage- en medium risicolanden zoals Nederland zijn hetzelfde gebleven. Er mogen maximaal 20.000 reizigers per maand Curaçao bezoeken. Bezoekers moeten binnen 72 voor vertrek een covid-19 PCR-test doen en het negatieve testresultaat bij zich dragen. Ook vullen ze binnen 48 uur voor vertrek een Passenger Locator Card in en dienen zij deze samen met een digitale immigratiekaart en het resultaat van de PCR-test te uploaden op dicardcuracao.com.

Op het eiland worden bezoekers elke paar dagen telefonisch benaderd door de lokale GGD om de gezondheid te monitoren. Met de Dushi Stay-app blijven bezoekers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen wanneer ze op Curaçao zijn. Ook staat er allerlei informatie in over de maatregelen die getroffen zijn en de protocollen waar bedrijven zich lokaal aan houden. Dit is deel van het ‘A Dushi Stay, the Healthy Way’-programma, waarin de overheid en ondernemers samenwerken om reizen naar Curaçao veilig te houden.’

Foto: Muryad de Bruin (archieffoto TravMagazine)
Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn