Curaçao

Eiland in de zonnige Cariben

Het Curaçao Toeristen Bureau Europa heet je van harte welkom op het zonnige Curaçao! Met haar kleurrijke bevolking, authentieke en architectonische plekken is het een van de mooiste en interessantste eilanden in de Caribische Zee. Het is hét eiland als je op zoek bent naar stralende zon, hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Maar Curaçao heeft nog veel meer. Ontdek het op deze exotische Ecademy!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 weken geleden

PCR-test voor reis naar Curaçao

Curaçao heeft aangekondigd dat vanaf maandag 6 september reizigers uit landen met een hoog en zeer hoog risico (waaronder Nederland) een negatieve uitslag van een PCR-test moeten kunnen laten zien, die binnen maximaal 48 uur voor vertrek is afgenomen. Eerder was dat binnen 72 uur voor vertrek. 

Hieronder vind je meer informatie over de zaken die voor vertrek geregeld moeten worden. 

Reizen naar Curaçao
Om te kunnen reizen naar Curaçao dienen reizigers voor vertrek onderstaande stappen te volgen op dicardcuracao.com. Dit geldt ook voor reizigers die al (volledig) gevaccineerd zijn:

  1. Alle internationale reizigers dienen de Digital Immigration Card online in te vullen.
  2. Alle reizigers dienen een Passenger Locator Card (PLC) in te vullen, binnen maximaal 48 uur voor vertrek en een digitale of geprinte versie bij zich dragen.
  3. Alle reizigers uploaden een verklaring van een negatief COVID-19 PCR-testresultaat of een negatief resultaat van een antigeen-test. De PCR-test moet binnen maximaal 48 uur voor vertrek worden afgenomen, de antigeentest binnen maximaal 24 uur voor vertrek. Alle reizigers dienen een digitale of geprinte versie bij zich te dragen.
  4. Alle reizigers maken een afspraak voor een verplichte antigeentest, af te nemen op de derde dag na aankomst. De reservering en betalling van de antigeentest is onderdeel van het PLC-proces en deze zal vooraf bij het invullen van de PLC voldaan moeten worden. 

Het Nederlandse reisadvies om naar Curaçao te reizen is nog steeds code geel, dus Nederlanders zijn van harte welkom om naar Curaçao te reizen. Zon, zee, strand, heerlijk eten, gastvrijheid en de vrijheid om het eiland te ontdekken. We kunnen niet wachten om je weer te ontvangen. 

Bezoek curacao.com voor meer informatie

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn