Duitsland Vakantieland

Het Duits Verkeersbureau geeft je graag meer informatie over de vele mogelijkheden die Duitsland jouw klanten te bieden heeft om te genieten van een heerlijke vakantie. Actief of ontspannen, natuur of stad, traditioneel of modern: in Duitsland komt iedereen aan zijn trekken!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

6 maanden geleden

Duitsland? Duitsland!

Het leukste van een nieuw jaar? Reisplannen maken! De komende 12 maanden kun je in elk geval niet om Duitsland heen. (Lonely Planet zette ons niet voor niets op de 2e plaats van hun Best in Travel 2019-lijstje). Dat heeft alles te maken met het Bauhaus-jubileum, de baanbrekende architectuur-en designbeweging die 100 jaar bestaat. Uiteraard is er nog veel meer. Met 44 keer UNESCO-Werelderfgoed, meer dan 6.000 musea, internationaal gerenommeerde orkesten en fabuleuze festivals is Duitsland de onbetwiste nummer een van Europa als het gaat om culturele trips. 

Weimar | De wieg van het modernisme
In Weimar, waar het Staatliche Bauhaus door Walter Gropius in 1919 werd opgericht, opent op 6 april een nieuw, spectaculair Bauhaus-Museum. Het laat de oudste Bauhaus collectie ter wereld zien, terwijl bezoekers een tijdreis maken door de turbulente jaren 20. Gelijktijdig werpt een nieuwe permanente expositie Van de Velde, Nietzsche und die Moderne um 1900 in het Neue Museum een blik op de voorlopers van het Bauhaus en de grote maatschappelijke veranderingen in deze tijd.

» Stad van grote geesten

Dessau | De overtreffende trap van Bauhaus
Toen het Bauhaus onder politieke druk Weimar in 1925 moest verlaten, vond het een nieuw thuis in Dessau. Gropius bouwde er een imposant opleidingsgebouw en drie Meisterhäuser die als prototypes van het modernisme gelden. Ook hier vormt de opening van een gloednieuw Bauhaus museum op 8 september een hoogtepunt van het jubileumjaar. Voor het eerst is de collectie van de Stiftung Bauhaus Dessau met ruim 40.000 objecten in zijn geheel te zien.

» Bauhauslocaties in Dessau

Celle | In de ban van het nieuwe bouwen
Zelfs Celle, dat toch vooral bekend staat als een van de mooiste vakwerkstadjes van Duitsland, was aan het begin van de 20e eeuw begeistert van het moderne bouwen. Tussen 1924-1930 verrijkte architect Otto Haesler de stad met Bauhaus architectuur, waarvan een groot deel in originele staat bewaard is gebleven. Liefhebbers kunnen het erfgoed ontdekken met een segway tour. Vanaf mei rijdt er zelfs een een speciale Bauhaus–tram.

» De barokke kant van Celle

Brandenburg | Ontmoet reisjournalist Fontane
Behalve schrijver, theaterrecensent en correspondent was Theodor Fontane in de 19e eeuw ook een van de eerste reisjournalisten. Zijn lijfspreuk 'Wie wil reizen, moet allereerst zijn eigen land kennen' voerde hem naar alle uithoeken van Brandenburg, het uitgestrekte gebied rondom Berlijn. Vanaf 30 maart wordt Fontane vanwege zijn 200e geboortedag zowel in zijn geboorteplaats Neuruppin als in Potsdam herdacht met tentoonstellingen die zijn gedetailleerde werkwijze belichten.

» Reizen in het spoor van Fontane

Berlijn | Terugkeer van het Stadsslot
Berlijn krijgt een nieuw stadspaleis. In het hart van de stad herrijst op de plek van het voormalige Stadtschloß -ooit het grootste barokke bouwwerk ten noorden van de Alpen - een replica met moderne elementen. Nadat het oude Schloß in de jaren 50 werd opgeblazen, stond hier nog tot 2008 het Palast der Republik, ten tijde van de DDR de zetel van het parlement. Vanaf 14 september is het slot onder de naam Humboldt-Forum geopend voor bezoekers. Het gebouw zal worden gebruikt als internationaal kunst-en cultuurcentrum.

» Wereldstad met een klein hartje

Bonn | 250 jaar Beethoven in 2500 huiskamerconcerten
Het slotakkoord is voor de componist Beethoven, wiens 250e geboortedag in 2020 al dit jaar aanleiding vormt voor een grootscheeps muzikaal eerbetoon. Een heel jaar lang viert Duitsland de geboortedag van het genie dat een muzikale revolutie teweeg bracht. Op 16 december 2019 gaat het BTHVN-feestjaar van start met een concert van het Beethoven Orchester Bonn. Afgesloten wordt het Beethovenjaar met 2500 huiskamerconcerten. Als dat geen klinkende finale is...

» Visionair uit het Rijnland

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn