Duitsland Vakantieland

Het Duits Verkeersbureau geeft je graag meer informatie over de vele mogelijkheden die Duitsland jouw klanten te bieden heeft om te genieten van een heerlijke vakantie. Actief of ontspannen, natuur of stad, traditioneel of modern: in Duitsland komt iedereen aan zijn trekken!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

5 maanden geleden

Duitsland viert 100 jaar Bauhaus

Vier je mee?

In de jaren 20, een tijd vol optimisme, hadden de Duitse Bauhausarchitecten revolutionaire en utopische ideeën over wonen. Met innovatieve bouwtechnieken werd in ontwerpen rekening gehouden met functionaliteit en sociale aspecten. Honderd jaar later zijn de prachtige industriële villa's en idealistische arbeiderswijken nog steeds een lust voor het oog. Ook voor jouw klanten, die zich interesseren in architectuur. Hiervoor kunnen ze natuurlijk naar Duitsland afreizen, maar ook in Nederland wordt een voorproefje gegeven. Vanaf 11 april kun je namelijk het TINY [BAU]HAUS bewonderen, die een beeld geeft van de indrukwekkende hoeveelheid Bauhauserfgoed in Duitsland.

#celebratingbauhaus
Het TINY [BAU]HAUS van het Duits Verkeersbureau (DZT) en DUS Architects reist door Europa en strijkt in april neer bij Het Nieuwe Instituut. In het 3D-geprinte huisje kunnen bezoekers de drie Bauhauslocaties Weimar, Dessau en Berlijn met al hun zintuigen beleven. Met behulp van virtual reality kunnen ze zelfs een kijkje nemen in de werkkamer van Walter Gropius, die gereconstrueerd is in samenwerking met de Bauhausuniversiteit.

In het kader van de wereldwijde jubileumviering reist dit miniatuurgebouw langs steden als Amsterdam, Parijs, Barcelona, Marseille, Wenen, Praag, Boedapest en Kopenhagen. Overal waar de tournee landt, worden presentaties en evenementen georganiseerd. In Rotterdam komt TINY [BAU]HAUS bij Het Nieuwe Café te staan, waar het een soort prelude vormt op de tijdelijke academie Neuhaus, waarmee Het Nieuwe Instituut zich op geheel eigen wijze aansluit bij de viering van honderd jaar Bauhaus.

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

Foto: Bram Willems
Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn