Duitsland Vakantieland

Het Duits Verkeersbureau geeft je graag meer informatie over de vele mogelijkheden die Duitsland jouw klanten te bieden heeft om te genieten van een heerlijke vakantie. Actief of ontspannen, natuur of stad, traditioneel of modern: in Duitsland komt iedereen aan zijn trekken!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

9 maanden geleden

Gemütlich

Kom maar op met die Grünkohl, Zwiebelkuchen en Marzipan!

Duitsland is in opkomst als foodiebestemming. Waar in het zuiden alles om Spätzle en Weißwurst draait, smullen de Noord-Duitsers juist van lichtere visgerechten. En terwijl je in het westen verfijnde invloeden vanuit de Franse keuken tegenkomt, zijn lekkernijen uit het oosten vaak verwant met de Slavische keuken. Met de winter in aantocht is het in elk geval tijd voor stevige kost. Dus kom maar op met die Grünkohl, Zwiebelkuchen en Marzipan!

Nedersaksen | Gek op Grünkohl  
Zeg je winter, dan zeg je boerenkool. Ook in Duitsland is men gek op Grünkohl, vooral in Nedersaksen waar het wordt gegeten met Pinkel, een worstsoort waar grutten in verwerkt zijn. Traditioneel gaat er aan zo’n maaltje een Kohlfahrt vooraf, waarbij groepjes vrienden met een bolderkar vol Schnapps door de weilanden trekken en onderweg traditionele spelletjes doen.  
» Video: wat eet je in Nedersaksen...
 
   
Berlijn | Eten à la de jaren 20  
Laat de hippe foodscene even voor wat hij is en ga op ontdekkingsreis door de traditionele Berlijnse keuken. Brauhaus Lemke serveert stevige Duitse kost die lekker wegspoelt met de huiseigen craft biertjes. Fans van de serie Babylon Berlin kunnen al smullend van hun Eisbein de sfeer van de roaring twenties proeven in Nante Eck.  
» Video: wat drink je in Berlijn?
 
   
Mecklenburg-Vorpommern | Aan tafel bij een kasteelheer  
In de landelijke streek tussen Berlijn en de Oostzeekust zijn restaurants zo dun gezaaid, dat twee kasteelheren op het idee kwamen gasten in hun eigen keukens uit te nodigen. Inmiddels zijn er 10 kastelen en manors aangesloten bij wat nu 'Zu Tisch bei Freunden' heet. Geniet in knusse hofkeukens van winterse gerechten met wilde kruiden, duindoorn, vis en wild.  
» Video: wat eet je in 'Meck-Pomm'?
 
   
Thüringen | Geheimtipp in het oosten  
Nog zo'n Geheimtipp: Hof Sickenberg in Eichsfeld is een adresje vol geschiedenis. Gelegen in voormalig Oost Duitsland werd het na de 'Wende' omgetoverd tot een fijn pension met eetgelegenheid waar uitsluitend lokale producten op tafel komen. Zoals de walnotentaart, die wordt gebakken in het orginele 'Backhaus' en liefhebbers van heinde en ver trekt.  
» Video: wat eet je in Thüringen?
 
   
De Jonge Donau | Of je worst lust  
Dat de oude binnenstad van Regensburg in zijn geheel tot het UNESCO-Werelderfgoed behoort, is al genoeg reden voor een bezoek. Maar dat je hier op overheerlijke worsten stuit, is een smakelijke bonus. Wurstbraterei Reisinger serveert ze al vier generaties lang met mierikswortel, zoete mosterd en zure augurken in een knapperig Semmelbrötchen, niet ver van de beroemde rivier.  
» Nog zo'n specialtiteit aan de Donau: Weißwurst
 
   
Het Zwarte Woud | De beroemdste taart ever  
Over de herkomst van de Schwarzwälder Kirschtorte doen vele verhalen de ronde. De onweerstaanbare taart van chocola, slagroom en kersen schopte het zelfs tot aan Amerika, Shanghai en Australië. De inwoners van het Zwarte Woud halen hun schouders er over op, ervan overtuigd dat de bekendste taart van Duitsland nog altijd het beste smaakt in de mooie heuvels tussen Karlsruhe en Lörrach.  
» Culinaire belevenissen in het Zwarte Woud
 
   
Rijnland-Palts | Winter in de wijnbergen  
Deze deelstaat had ook wel Wijnland-Palts kunnen heten, want alles draait hier om wijn, zelfs in de winter. In deze tijd van het jaar drinkt men Federweißer, een gistend zoet voorstadium van wijn, gemaakt van de recente druivenoogst. Een perfecte match met een stuk Zwiebelkuchen. Ook lekker is de Winzer-Glühwein (wit en rood), die je in de weken voor kerst direct bij de wijnboer drinkt.  
» Video: wat eet je in Rijnland-Palts
 
   
Lübeck | Hoofdstad van marsepein  
We sluiten af met nog één keertje zoet: marsepein. Oorspronkelijk alleen weggelegd voor koningen en tsaren, werd de lekkernij pas in de 19e eeuw behapbaar voor het grote publiek. Nergens smaakt het zo lekker als in Lübeck, de mooie Hanzestad aan de Oostzee. De firma Niederegger met drie etages marsepein is een begrip. Hier vind je ongetwijfeld een smakelijk kerstcadeautje.  
» Zoete verleiding uit het noorden

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn