Duitsland Vakantieland

Het Duits Verkeersbureau geeft je graag meer informatie over de vele mogelijkheden die Duitsland jouw klanten te bieden heeft om te genieten van een heerlijke vakantie. Actief of ontspannen, natuur of stad, traditioneel of modern: in Duitsland komt iedereen aan zijn trekken!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

1 maand geleden

Herfstvakantie in Duitsland is kinderspel

Voor gezinnen met (jonge) kinderen is Duitsland de ideale vakantiebestemming: dichtbij, betaalbaar en met veel keus aan uitstapjes. Voor een ontspannen (herfst)vakantie hoef je niet lang te vliegen, want binnen een paar uur rijden ben je al in een totaal andere omgeving. Graag geven we je een aantal tips voor een heerlijke herfstvakantie met kinderen.

Slapen in het boomhuthotel
In avonturenpark 'Kulturinsel Einsiedel', in de meest oostelijk punt van Duitsland in Saksen, beleef je letterlijk een fantastische tijd in de wildernis. Kinderen kunnen hier lekker klimmen en door het donkere ondergrondse doolhof kruipen. Ook slapen is een avontuur: in het eerste Duitse boomhuthotel overnacht je op een hoogte van acht tot tien meter. Elke boomhut heeft een eigen verhaal en biedt plaats aan vier of zes personen. In sommige hutten is verwarming, dus ook in de herfst logeer je hier comfortabel.

» Meer over 'Kulturinsel Einsiedel'

Zeldzaam natuurverschijnsel
m een geiser te zien hoef je niet helemaal naar IJsland te vliegen, maar kun je ook gewoon in Rijnland-Palts terecht. Vulkanisme heeft het landschap van de Oost-Eifel gevormd en heeft een zeldzaam natuurverschijnsel gecreëerd: de Andernach Geiser. Over de Rijn vaar je naar het natuurreservaat Namedyer Werth. Daar is het bijzondere natuurschouwspel te zien: de hoogste koudwatergeiser ter wereld.

» Meer over de geiser in Andernach

Gekke vleermuizen
Duitsland telt ruim honderd pret- en attractieparken. Net over de grens, in Brühl vlak bij Keulen, ligt Phantasialand. Hier is deze zomer een nieuwe spectaculaire attractie geopend: Crazy Bats, de langste VR-coaster ter wereld. Tijdens de rit over deze overdekte achtbaan reizen de passagiers door middel van een VR-bril en een koptelefoon door een kasteel met drie brutale vleermuizen.

» Meer pret- en attractieparken

Op avontuur in het oerbos
Het oerbos Hainich in Thüringen staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Hier wandel je op 40 meter hoogte over het boomtoppenpad. Tijdens een rondleiding door het wilde kattendorp Hütscheroda ontdek je hoe deze dieren leven. Waaghalzen kunnen in het klimbos Hainich am Reckenbühl in Kammerforst aan een Tarzan-touw schommelen, over wankele bruggen lopen, op 120 meter hoogte met de kabelbaan door de boomtoppen zweven of van een zeven meter hoog platform springen.

» Meer over oerbos Hainich

Fossielen en dino’s
Terug naar de prehistorie: in natuurpark Altmühltal, waar wereldberoemde fossielen zoals de oervogel archaeopteryx werden gevonden, ga je met hamer en beitel op zoek naar fossielen. Hier kun je 150 miljoen jaar oude schatten uit de fossielrijke gesteentelagen halen. In Blumenberg bij Eichstätt waakt een levensgrote Allosaurus over de steengroeve. Ook in het openluchtmuseum in Denkendorf zijn 80 prehistorische wezens, zoals de tyrannosaurus rex, en echte fossielen uit het juratijdperk te bewonderen.

» Meer over natuurpark Altmühltal

Splinternieuwe jeugdherberg
Duitse jeugdherbergen zijn helemaal op gezinnen ingesteld, zoals bijvoorbeeld de splinternieuwe vestiging in Oldenburg, die in oktober wordt geopend. Deze jeugdherberg ligt vlak bij het station en is ook toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. Universiteitsstad Oldenburg biedt gezinnen een ruime keus aan zowel culturele als actieve uitstapjes. Er zijn diverse musea, waaronder het Horst Janssen Museum. Sportievelingen kunnen o.a. gaan fietsen, klimmen of kanoën op de Hunte.

» Horst Janssen Museum in Oldenburg

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn