Duitsland Vakantieland

Het Duits Verkeersbureau geeft je graag meer informatie over de vele mogelijkheden die Duitsland jouw klanten te bieden heeft om te genieten van een heerlijke vakantie. Actief of ontspannen, natuur of stad, traditioneel of modern: in Duitsland komt iedereen aan zijn trekken!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

8 maanden geleden

Nostalgie

Vintage vakantie in Duitsland

In Duitsland waait een retrowind door de besneeuwde bergen. Klassieke wintersporten als telemarken en biatlon zijn terug van weggeweest, het traditionele sleetjerijden is razend populair en het ene na het andere nostalgische ski-evenement schiet uit de grond. Tel daar de authentieke wintersportdorpjes en ouderwetse prijzen voor je skipas bij op en je bent klaar voor een heerlijke vintage wintervakantie in de Duitse sneeuw!

Ruhpolding | Langlaufen als in de jaren 60  

Al sinds de jaren 60 wordt in Duitsland fanatiek aan biatlon gedaan. Bij deze sport leggen deelnemers een langlaufparcours af, waarbij ze onderweg op doelen schieten. Vanaf het eerste ogenblik vormt de Beierse plaats Ruhpolding het sportieve hart van deze klassieke wintersport. Ga zelf aan de slag met ski's en een geweer of bezoek tussen 15 en 20 januari 2019 de wereldbekerwedstrijden. 

» Meer over Ruhpolding

 

Ertsgebergte | Leer telemarken in twee dagen  
Het retro wintersportgevoel stijgt tot ongekende hoogte in het Ertsgebergte, op de grens met Tsjechië. Het kleinschalige gebied ademt hier en daar zelfs nog een vleugje ostalgie. Eens wat anders proberen? Boek dan een lesje telemarkskiën, een techniek die ontstond in de 19e eeuw. Tijdens de Holzhauer Telemarktageworden cursussen aangeboden voor beginners en gevorderden.   
» Meer over het Ertsgebergte
 
   
Berchtesgadener Land | De oudste kabelbaan ter wereld  
De Predigtstuhlbahn in het Berchtesgadener Land is de oudste, in originele staat verkerende cabinelift ter wereld. Al sinds 1928 gaat de gondel op en neer tussen Bad Reichenhall en het op 1614 m gelegen bergstation. Een ritje met dit Beierse staaltje techniek is pure nostalgie, helemaal wanneer je boven op de berg het museumpje over de aanleg van de kabelbaan in de gouden jaren 20 meepikt.  
» Meer over het Berchtesgadener Land...
 
   
Het Zwarte Woud | Wintersport op korte latten  
Skiën was in de jaren 20 lang niet voor iedereen weggelegd. Maar in het Zwarte Woud hebben ze daar iets op gevonden. In plaats van ski’s gebruikten kinderen in Wildbad kromme latten van oude tonnen om de berg af te roetsjen. Die waren weliswaar een stuk korter, hard gingen ze evengoed. Sinds 1923 vindt hier dan ook het Fassdaubenrennen plaats, de eerstvolgende editie is op 1 maart 2019.  
» Meer over het Zwarte Woud
 
   
Pfronten | Boerenslee of paardenkoets?  
In Pfronten worden de oude boerensledes weer van stal gehaald. Vroeger dienden ze voor vervoer van hooi of hout, maar tegenwoordig wordt er flink mee gestoeid. Zo sjezen de 2 meter lange gevaartes tijdens het Hörnerschlittenrennen vlak voor de vastentijd met wel 80 km/uur naar beneden. In een traditionele paardenslee gaat het er rustiger aan toe en die vind je hier gelukkig ook nog.  
» Meer over Pfronten
 
   
Sauerland | Skiën zoals 100 jaar geleden  
Hoewel er elk jaar miljoenen worden geïnvesteerd om het skigebied helemaal up-to-date te houden, komen retroskiërs ook in de Wintersport-Arena Sauerland aan hun trekken. Om het jaar vindt in Neuastenberg een ouderwets skifeestje plaats: het Nostalgie-Skirennen. Gehuld in enkellange rokken of knielange broeken zoeven deelnemers ook in 2019 op houten ski’s de berg af, net als 100 jaar geleden.   
» Meer over de Wintersport-Arena Sauerland
 
   
Inzell | Sleetje rijden door het bos  
Ook in Inzell kent sleetjetrijden een lange traditie. Nergens kan dat beter dan op de natuurrodelbaan Adlgaß. Maar liefst 600 meter lang slingert het pad door het bos naar beneden, om uit te komen bij een gezellige stube waar de heiße Schokolade ouderwets lekker smaakt. En of je er nou nog een neemt, of nog een, maakt niet uit. Met de Inzell Card is de sleehuur in elk geval gratis.  
» Meer over Inzell
 
   
Zugspitze | Een traditie sinds 1953  
Tussen alle winterse tradities vormt het Vierschanzentournee een absoluut hoogtepunt. Al sinds de jaren 60 zit half Nederland op nieuwjaarsdag aan de buis gekluisterd voor het skispringen in Garmisch-Partenkirchen. Met 2962 m hoogte is de Zugspitz-Region het enige gletsjerskigebied in Duitsland. Goed voor meer dan 100 km aan skiplezier, waaronder Duitslands langste freeridepiste Dammkar.  
» Meer over de Zugspitz-Region
Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn