afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

6 maanden geleden

Stap op de fiets

Opties te over in Duitsland!

Actieve vakanties worden steeds populairder en Duitsland biedt daarvoor talloze mogelijkheden. Nu het fietsseizoen is aangebroken, hebben we zes routes verspreid door heel Duitsland geselecteerd, oplopend van licht naar zwaar. Of je nu lekker rustig de nieuwe Oranjefietsroute wilt rijden, of liever het avontuur zoekt en op je mountainbike de bergen in het Zwarte Woud trotseert. Voor iedereen is er in Duitsland een passende fietsroute te vinden.

Oranjefiestroute
De nieuwe grensoverschrijdende Oranjefietsroute loopt door een schilderachtig landschap van Apeldoorn via ’s-Heerenberg naar de Duitse stadjes Kleve en Moers. Langs de 225 km lange route staan informatieborden met interessante verhalen over het Nederlandse koningshuis. Zowel in Nederland als Duitsland maakt de Oranjefietsroute Apeldoorn-Moers gebruik van het fietsknooppuntensysteem. Dit nieuwe gedeelte sluit aan op het traject Lingen-Apeldoorn.
Niveau: licht
» Fietsen langs de Oranjeroute

Leine-Heide-Radweg
Als je over de Leine-Heide-Radweg fietst, kom je door een afwisselend landschap. Vanaf Schwarmstedt (in de buurt van Hannover) loopt deze fietsroute eerst door het Alller-Leinedal en vervolgens door het hart van het natuurgebied Lüneburger Heide. Het in totaal 138 km lange fietspad is opgedeeld in twee verschillende routes: één voor recreatieve fietsers in vier etappes van 35 km en één voor sportievelingen met drie etappes van 50 km. Handig: aan het begin en het einde van deze route kun je vanaf de stations in Schwarmstedt of Hamburg altijd weer met de trein terug naar je vertrekpunt.
Niveau: licht
» Meer over de Lüneburger Heide

Chiemsee Radweg
De Chiemsee-fietsroute is een tocht van 59 kilometer rond dit Beierse Meer, met een oppervlakte van 80 vierkante kilometer het op een na grootste binnenmeer van Duitsland. Er zijn slechts enkele kleine hellingen tot maximaal 159 meter hoogte. Daardoor is de Chiemsee Radweg ideaal voor gemiddelde tot sportieve fietsers, en zelfs handbikers. De route loopt over onverharde wegen, geasfalteerde fietspaden en is geschikt voor normale en elektrische toerfietsen.
Niveau: gemiddeld
» Slot Herrenchiemsee

Ruhrtal Radweg
Niet ver van de Nederlandse grens ligt, tussen het Sauerland en het Ruhrgebied in de deelstaat Noord-Rijn Westfalen, de 240 kilometer lange Ruhrtal Radweg. Deze fietsroute loopt grotendeels over autovrije wegen door het rivierlandschap van de Ruhr. Onderweg zie je zowel (industrieel) erfgoed als mooie natuurgebieden, waaronder het bosrijke middengebergte van het Sauerland. De Ruhrtal Radweg kreeg dit jaar van de Duitse fietsersbond ADFC maar liefst vier van de vijf sterren. 
Niveau: gemiddeld
» Meer over fietsen langs de Ruhr

Rennsteig-Radweg
Zelfs voor de getrainde fietser is de ca. 195 km lange Rennsteig-Radweg in de deelstaat Thüringen een uitdaging. De Rennsteig is het oudste Duitse wandelpad, maar de fietsroute is relatief nieuw en wijkt enigszins af van de wandelroute. De eerste 30 kilometer bij Eisenach en de laatste 15 kilometer bij Blankenstein worden gekenmerkt door grote hoogteverschillen (off-roadroute voor fietsers), de overige 113 km leiden over bospaden en asfaltwegen. Voor de bergachtige gedeeltes is een goede conditie nodig.
Niveau: zwaar
» Meer over de Rennsteig

Bike-Crossing-Schwarzwald
Het 440 km lange "Bike-X-ing Zwarte Woud" is een cultbestemming voor sportieve fietsers. De bewegwijzerde route loopt door het Zwarte Woud van Pforzheim naar Bad Säckingen aan de Zwitserse grens. Het hoogste punt ligt op 16.000 meter, dus dat vereist een uitstekende conditie. Getrainde mountainbikers kunnen deze tocht in gemiddeld zeven tot acht dagen afleggen. Met behulp van de SchwarzwaldApp kan de fietsroute als een offline kaart worden opgeslagen, zodat je bij slecht bereik in het bos niet hoeft te verdwalen.
Niveau: erg zwaar
» Meer over het Zwarte Woud

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn