Duitsland Vakantieland

Het Duits Verkeersbureau geeft je graag meer informatie over de vele mogelijkheden die Duitsland jouw klanten te bieden heeft om te genieten van een heerlijke vakantie. Actief of ontspannen, natuur of stad, traditioneel of modern: in Duitsland komt iedereen aan zijn trekken!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

1 maand geleden

Vier de (na)zomer in Duitsland! 

In de (na)zomer bruisen zowel de grote als de kleine Duitse steden. Laat je verrassen door het grote aanbod aan kunst en cultuur. Zo zijn er overal festivals, kunstmanifestaties en openluchtbioscopen. Duitsland is dichtbij, dus de ideale bestemming voor late beslissers. Lees hier onze tips voor een korte vakantie of een bijzondere stedentrip...

Om verliefd op te worden
Een sprookjesachtig uitzicht, zwoele zomeravonden en prachtige bloeiende tuinen, zoals tijdens de Bundesgartenschau in Heilbronn (t/m 6 oktober), dat aan de Burgenstraße en de rivier de Neckar ligt. In Duitsland kan de zomer romantisch en vol magische momenten zijn. Of je nu alleen, samen met je geliefde of je gezin reist, er is altijd wel iets moois te beleven.
» Beleef magische momenten!

Een zomer vol kunst
Het is natuurlijk geen geheim dat Duitsland rijk is aan kunst en cultuur. Voor de echte liefhebbers is de Ruhrtriennale (21 augustus t/m 29 september) - net over de Nederlandse grens - een aanrader! Verder kun je de komende maanden in Duitsland kiezen uit de meest uiteenlopende culturele evenementen, hele dagen kijkend en luisterend in de buitenlucht doorbrengen en zo zelf deel uitmaken van een zomers Gesamtkunstwerk.
» Kijk & luister!

Neem een pauze
Vrijwel overal in Duitsland is water te vinden: van de Noord- en Oostzee tot de vele rivieren en meren. Büdelsdorf ligt dichtbij vakantiebestemmingen aan de Noord- of Oostzee. Ook is dit stadje aan het Noord-Oostzeekanaal een perfecte tussenstop op de route van/naar Scandinavië. Bezoek hier de expositie NordArt (t/m 13 oktober) met schilderijen, foto’s, sculpturen en installaties van meer dan 200 kunstenaars uit de hele wereld.
» Laat je inspireren!

Bruisende steden
In veel Duitse steden lijken de straten 's zomers op één grote, gezellige huiskamer. Iedereen ontmoet elkaar buiten in een park, aan het water of gewoon op straat. Geniet van deze ultieme vakantiesfeer met muziek en heerlijk eten tijdens het Maschseefest in Hannover (31 juli t/m 18 augustus). Wie wil dat nou niet zelf meemaken?
» Ervaar het zelf!

Keuze genoeg
In Duitsland valt ontzettend veel te ontdekken. Zo staan er nu maar liefst 46 locaties op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Deze bijzondere bezienswaardigheden liggen over het hele land verspreid. Begin deze maand zijn ook de mijnbouwcultuur van het Ertsgebergte/Krušnohoří en het watermanagementsysteem in Augsburg aan de prestigieuze lijst toegevoegd.
» Ontdek het UNESCO-Werelderfgoed!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn