Duurzaam toerisme

Alles over bewust reizen

Welkom op de Ecademy over duurzaam toerisme. Hier lees je meer over verantwoord reizen of reizen zonder footprint. 

Overig
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn

UITGELICHT

Sandos Hotels&Resorts hecht veel waarde aan duurzaamheid en ondersteuning van lokale gemeenschappen. Zie hieronder een filmpje over hun Eco resort in Playa del Carmen.

Laatste toevoegingen:

Wie verdient de Sustainable Travel Award?

Dit zijn de genomineerden!
De drie genomineerden voor de Sustainable Travel Award zijn bekend. Tijdens de jurybijeenkomst, die donderdag 9 januari plaatsvond in het Social Impact Lab in Utrecht, mochten elf reisbedrijven hun duurzame initiatief presenteren. Dit jaar waren er meer inzendingen dan ooit en ook de(...)
Lees verder

Corendon introduceert nieuw dierenwelzijnsbeleid

Corendon introduceert een nieuw dierenwelzijnsbeleid voor haar excursies. De reisorganisatie stopt met het aanbieden van excursies en attracties waar dierenleed in voorkomt. Daarmee zet Corendon, als een van de grotere reorganisaties in Nederland, een belangrijke eerste stap op gebied van(...)
Lees verder

Oad gaat CO2-uitstoot compenseren

Oad gaat met ingang van het komende zomerseizoen voor al haar busreizen de CO2-uitstoot compenseren. ‘Reizen is fantastisch, maar heeft helaas ook een negatief effect op het klimaat’, zegt directeur  Arjan Koster. ‘Ondanks dat reizen per touringcar al één van de minst vervuilende vormen(...)
Lees verder

Honderd toerismebedrijven tekenen voor minder plasticvervuiling

100 bedrijven en organisaties uit de toerismesector hebben de International Tourism Plastic Pledge bezocht op 26 september 2019. Hiermee spreken ze uit zich gezamenlijk in te zetten voor het verminderen van plasticvervuiling op vakantiebestemmingen. Onder meer TUI Group, ANVR, Landal(...)
Lees verder