Duurzaam toerisme

Alles over bewust reizen

Welkom op de Ecademy over duurzaam toerisme. Hier lees je meer over verantwoord reizen of reizen zonder footprint. 

Overig
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

1 week geleden

VvKR komt met openbaar handboek voor duurzaam toerisme

De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) heeft haar ‘Handboek Duurzaamheid voor kleinschalige reisorganisaties’ openbaar gemaakt. Het handboek was intern al een paar jaar beschikbaar voor VvKR-leden, maar heeft deze met het oog op transparantie en de visie op samenwerken aan een duurzamere reiswereld opbaar gemaakt.

Dit Handboek Duurzaamheid is bedoeld voor het verduurzamen van reisorganisaties. Het is opgesteld door de Werkgroep Duurzaam van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). Iedereen kan het Handboek Duurzaamheid gratis inzien. Zo kunnen alle reisprofessionals het gebruiken om hun reizen en reisbedrijven duurzamer te maken. We werken samen aan duurzaam toerisme en een duurzame reiswereld. 

Het handboek heeft een nieuw jasje gekregen en staat boordevol informatieve en praktische tips. 'Onze toekomst valt of staat bij het behoud van een duurzame planeet en ook de toeristische sector moet daar zijn steentje aan bijdragen. Sterker nog: om toekomstbestendig uit de huidige crisis te komen, is het onvermijdelijk dat we dit op een duurzame manier doen. Als iedereen een bijdrage levert dan komen we al een heel eind!', zo schrijft de vereniging.

De vereniging heeft een werkgroep Duurzaam, bestaande uit een paar leden met passie voor duurzaamheid. Sinds 2016 stimuleren en ondersteunen zij de VvKR-leden in hun verduurzaming. De werkgroep heeft het handboek zelf samengesteld en hoopt zoveel mogelijk reisprofessionals te inspireren.

Bekijk het VvKR-handboek hier

Duurzaamheid
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn