Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Aquitaine

De Aquitaine, een zuidwestelijke regio in Frankrijk, strekt zich uit van de Pointe de Grave tot aan de Pyreneeën en van de Atlantische Oceaan tot aan het Centraal Massief. De streek omvat vijf departementen: Gironde, Landes, Dordogne, Pyrénées Atlantiques en Lot et Garonne.

In de Aquitaine vindt je klant 250 km gele zandstranden, vestingstadjes en kastelen, praktisch overal wijngaarden, bergen, rivieren en veel groen. De ‘coole’ golven van de Atlantische Oceaan zijn populair bij surfers.

Vakantie-ideeën
Achter de duinen vormen de vele bossen, plassen en meertjes een ideaal recreatiegebied voor watersporters, wandelaars, fietsers en golfers. De regio telt meer dan 50 golfbanen, waar beginners en gevorderden terecht kunnen.

Het Bassin d`Arcachon, een binnenzee, is een oesterimperium en een reservaat voor Noord-Europese vogels. Maar ook een paradijs voor zwemmers, zeilers en pleziervaarders.

Meer zin in actie? Op de bergstromen in de Pyreneeën kun je raften, kanoën en kajakvaren. Of wat dacht je van wandelen en paardrijden in de Pyreneeën?

Les Landes telt meer dan 200 km aan fietspaden langs de kust. In het binnenland fiets je over oude spoorlijnen en door de Armagnac. Van Bidart naar Hendaye ligt een deel van een Europees wandelpad met thematische uitleg onderweg.

Favoriete tips
Bezoek de vele wijnhuizen, -kastelen en -musea. Doe mee aan wijnproefcursussen of wandel- en fietstochten door de vele wijngaarden in de Aquitaine. Of bekijk ze vanuit de lucht met een ballonvaart.

Door de hele regio komt je klant authentieke dorpjes, kastelen en gezellige steden tegen, vol geschiedenis. Een bezoek meer dan waard zijn Périgueux, Bayonne, Biarritz en Bordeaux.

Er zijn volop uitstapjes mogelijk met kinderen. Naast de bekende prehistorische grotten (w.o. Lascaux II), vind je er veel dierentuinen, een ecomuseum in Marquèze en het middeleeuwse kasteel van Richard Leeuwenhart in Talmont Saint Hilaire, met nachtvoorstellingen.

Voor meer informatie:
www.tourisme-aquitaine.fr (Nederlandse versie) of neem hier een kijkje.

Foto’s: Atout France: Jean-Francois Tripelon, Danièle Taulin-Hommel

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn