Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Auvergne

Auvergne

De Auvergne is één van de best bewaarde natuurgebieden van Europa, waar je vele outdoor activiteiten kunt beoefenen: wandelen, fietsen, paardrijden en wateractiviteiten. Bijzonder zijn de uitgedoofde vulkanen, waarvan de Puy Mary in de Cantal drukbezocht is. Maar er is ook veel cultuur, zoals de 11 dorpjes die het label ‘Les Plus Beaux Villages de France’ mogen dragen (de mooiste dorpjes van Frankrijk) en de meer dan 500 kastelen en 250 Romaanse kerken die zich in de regio bevinden. Jong en oud genieten van ludieke attractieparken: Vulcania (Europees vulkanenpark), Paleopolis (prehistorie) en Le Pal (attractie- en dienpark ineen).

Activiteiten in Auvergne

Volg de Historische Kastelenroute van de Auvergne, verdeeld over 6 circuits: de Bourbonstreek, de Limagnes, de vulkanen van Combrailles, Livradois-Forez, de bergen van de Cantal en de Haute-Loire met in totaal 45 prachtige kastelen. Andere routes zijn de Stevensonroute voor wandelaars en de Kazenroute van de Auvergne met bezoek aan zo’n 50 gepassioneerde kaasboeren. Vrienden maken in de zomer: ga op pad met een ezel of met sledehonden. Onder de naam Nattitude heeft de regio de meest bijzondere accommodaties geselecteerd. Sinds 31 mei 2013 vliegt Air France HOP! rechtstreeks naar Clermont-Ferrand.

Voor meer informatie:
www.auvergne-toerisme.nl (Nederlandstalige versie) of neem hier een kijkje.

Foto’s: Atout France – Joel Damase, CRDT Auvergne 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn