Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Bourgogne

Romaanse abdijen, hertogelijke steden, kastelen met geglazuurde daken en charmante dorpjes maken van Bourgogne een streek met historisch erfgoed.

Je klant leert de Bourgogne kennen langs de wijngaarden. Vooral de bekende wijnen Chablis, Mâconnais en Côtes de Nuits vormen de reputatie van deze streek. In de regio speelt niet alleen de wijn een grote rol, maar ook het water, met meer dan 1200 km aan waterwegen. Tijdens een trektocht door natuurpark de Morvan of een boottocht over de Yonne komt je klant langs het natuurschoon in de Bourgogne.

Vakantie-ideeën

De ‘véloroute du vignoble’ gaat langs de wijngaarden tussen Dijon en Beaune.

Romaanse kunst komt je klant tegen in Cluny, Paray-le-Monial, Vézelay, La Charité-sur-Loire, Auxerre en Fontenay.

Nevers is de stad van het aardewerk, in Beaune is een bezoek aan de Hospices de moeite waard en Dijon is een uitzonderlijke artistieke hoofdstad.

Favoriete tips

Bourgogne doorkruis je op de fiets met ‘Le Tour de Bourgogne à Vélo’, langs rivieren en kanalen via routes die wel 800 km tellen. Je rijdt in je eigen tempo, voor een paar uurtjes of de hele dag. Met behulp van deze handige site met GPS-applicatie plan je de route en lees je wat je onderweg kunt zien en doen.

Bezoek het Middeleeuwse bouwterrein Guédelon. Hier komt een Middeleeuws fort, gebouwd met bouwmaterialen en technieken uit de XIII eeuw.

In het hart van de regio ligt het regionale natuurpark Parc de Morvan, met vele meren en riviertjes, ideaal voor recreatie en sportieve activiteiten.

Voor meer informatie:
www.bourgondie-toerisme.com (Nederlandstalige versie) of neem hier een kijkje.

Foto’s: Atout France – Phovoir en Michel Angot 

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn