Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Bretagne

Zee: het Bretagne van de schilders, daar waar het licht op z’n mooist is. Ruim 1.700 kilometer kust van Cancale tot de Golfe du Morbihan met grote stranden met fijn zand, kreken, ruige rotsen, kleine vissershavens, eilandjes en mooie havens met granieten huizen.

Land: het mysterieuze Bretagne, waar de wegen naar de bossen met legendes leiden, kastelen, kleine karakteristieke dorpjes, kapelletjes en menhirs, de dolmens in Carnac.

Vakantie-ideeën
Steden met kunst en cultuur: de vestingstad St-Malo, de middeleeuwse stad Dinan, de hoofdstad van Bretagne Rennes en Quimper, de historische stad van ‘La Cornouaille’.

Bos van Brocéliande – inspiratie voor diverse Keltische legenden: King Arthur, Tovenaar Merlijn en de ridders van de Ronde Tafel.

Bretagne is de thuisbasis van thalassotherapie en heeft 13 wellness-centra.

Favoriete tips
Stap aan boord van een schip om de kust of één van de vele eilanden te ontdekken. De eilanden van Glénan bijvoorbeeld of het paradijselijke eiland Belle-Ile en Mer, waar veel beroemde Franse schilders zich lieten inspireren.

Het regionale VVV van Bretagne ontwikkelde met haar partners een kwaliteitslabel om de beste crêperies (de regionale specialiteit) mee aan te duiden: Crêperies Gourmandes.

Bretagne biedt veel wandel- en fietsmogelijkheden. Er ligt een netwerk van meer dan 2000 km aangelegde paden waarvan 1000 km ‘Voies Vertes’ groene routes, dus zonder gemotoriseerd verkeer. Ook op de (middel)lange fietsroutes kom je weinig auto’s tegen. Rust uit bij de ‘relais-rando’, waar tal van faciliteiten zijn voor wandelaars en fietsers. De routes lopen onder andere langs de Bretonse kust, het Kanaal Nantes-Brest en de Granietkust.

In Bretagne vinden ’s zomers veel concerten en (pop)festivalsplaats.

Meer informatie
http://www.bretagne-vakantie.com/ (Nederlandstalige versie) of neem hier een kijkje.

Foto’s: Atout France – Hervé Le Gac, Daniel Gallon, Nicole Lejeune

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn