Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Centre Val de Loire

De rivier de Loire stroomt van oost naar west, midden door de Centre Val de Loire regio. Langs de oever van de wilde rivier vindt je klant Franse tuinen in Villandry, regionale natuurparken en rijke wijngaarden van Chinon in Sancerre.

De regio telt 740 religieuze monumenten en 200 musea. Meer dan 800 kastelen waarvan 442 erkend zijn als “Monument historique” en 4 op de werelderfgoedlijst van de Unesco staan: Château de Chambord, de kathedralen van Chartres, Bourges en de Val de Loire als cultureel landschap.

Vakantie-ideeën
De steden Amboise, Blois, Chartres, Bourges, Tours en Orléans, oftewel ‘Villes et Cités de Caractère’, zijn rijk aan kunst en cultuur.

Voor liefhebbers van fietsen is er een leuke fietsroute: La Loire à Vélo, die door zowel de Loirestreek als Pays de la Loire loopt. Het is een uniek parcours waarin je zelf je tempo kunt bepalen: ontspannen of sportief, samen of met kinderen. De véloroute bestaat uit 800 km goed ondehouden, veilige en aangegeven routes met speciale servicepunten, die lopen van het doprje Cuffy bij Nevers naar Brévin-les-Pins aan de Atlantische Oceaan.

De rivier de Loire zelf biedt met zijn 400 km diverse mogelijkheden als kano, kayak, waterfietsen of tochten in een traditionele boot.

Favoriete tips
In het pittoreske dorpje Bourré brengt je klant een bezoekje aan champignonkelders, wijnkelders en een zijderupskwekerij. Dit gebeurt allemaal op 15 meter onder de grond.

In Lemere bezoekt je klant het Middeleeuwse kasteel Rivau met de bijzonder aangelegde tuin, inclusief een moestuin, een gedeelte met medicinale planten en een bijzondere rozentuin met 400 soorten rozen. Door de hele tuin staan bijzondere kunstuitingen en sprookjesfiguren, leuk voor kinderen. Er is een pick nick gelegenheid, maar je kunt ook iets bestellen op het terras.

‘Le Tree climbing’, bekijk de eiken en de dennen van de andere kant. In Nogent-sur-Vernisson legt je klant zelfs een parcours van verschillende dagen af, zonder op de grond te komen.

Maak een ballonvaart. De ballonnen van Air Magic Loire Valley vertrekken in Villandry, Luynes en Azay le Rideau. Sommige varen speciaal boven wijngebieden en landen voor een wijnproeverij.

Kinderen vermaken zich uitstekend in het Zooparc de Beauval.

Voor meer informatie:
www.loire-streek.com (Nederlandstalige versie) of neem hier een kijkje.

 Foto’s: Atout France – J.D. Billaud Nautilus, J. Damase, D. Drouet, Jean-Sébastien Evrard

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn