Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Elzas

De langgerekte en tegen de Rijn gelegen Elzas veranderde meerdere malen van nationaliteit. Door het sterk wisselvallige verleden heeft deze streek een eigen, sterke traditie.

Langs de wijnroute zijn schilderachtige dorpjes gelegen met typische vakwerkhuizen. Het ecomuseum van Ungersheim getuigt van de sterk bewogen geschiedenis van deze streek. Geniet in de Elzas van de hoogstaande gastronomische keuken en van typische streekgerechten als zuurkool met een glaasje Gewurztraminer, een karakteristieke witte wijn.

Vakantie-ideeën
Een typisch pittoreske Elzasser stad is Colmar, met haar prachtige vakwerkhuizen en het autovrije historische hart.

In de Elzas vindt de golfliefhebber elke 20 kilometer een golfbaan! Kenmerk van de banen is dat ze onderling sterk van elkaar verschillen.

De ruim 400 wijnboeren stellen regelmatig hun wijnkelders open of organiseren wijnproeverijen, ook in het Engels.

Favoriete tips
Met het hele gezin kun je een houseboat huren om lekker te varen door de natuur of door steden als Straatsburg. Een vaarbewijs is niet nodig. Spannend is de scheepslift voor boten in het Marne-Rijnkanaal.

Een groot spoorwegmuseum ‘La Cité du Train’ en een prachtig automuseum met vele klassiekers ‘Musée nationale de l’automobile’ vindt je klant in Mulhouse.

Een mooi uitzicht heeft de klant vanaf nationaal monument Kasteel Haut-Koenigsbourg.

Fietsen kan prima op de 700 km aan fietspaden en 22 uitgestippelde fietsroutes in de Bas-Rhin voor beginners en doorgewinterde fietsers.

Voor meer informatie:
www.tourisme-alsace.com (Nederlandstalige versie) of neem hier een kijkje.

Foto’s: ©CRTA, Civa, Naegelen

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn