Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Franche-Comté

Franche-Comté, gelegen tussen de Vogezen en de Jura, is een streek met een rijke natuur en veel water. Daarmee is het een prima plek voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. De regio bestaat uit vier departementen: de Doubs, de Haute-Saône, de Jura en het Territoire van Belfort.

Deze streek heeft een zeer eigen cultureel verleden, met veel traditionele ambachten, die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken.

Vakantie-ideeën
Verblijf aan een van de prachtige meren in de Jura en bezoek de de indrukwekkende Saut du Doubs watervallen de Hérissonwatervallen. Je kunt er ook een (house boat) boot huren of lekker op pad gaan met een kano.

De Franche-Comté is een echte fiets- en mountainbike regio. Er zijn vele soorten routes: groene wegen, kleine landweggetjes, routes met hoogteverschil, door laagvlaktes (bijvoorbeeld langs de rivieren de Saône en de Doubs), over heuvels, door hoogvlaktes of tot aan de toppen van de bergen. Alle routes zijn afgebakend zodat je er in alle rust kunt fietsen. Voorbeelden: Eurovélo 6 met 187 km tussen Dole en Belfort, de Francovélosuisse met 40 km hoofdroute en de mogelijkheid aan 300 km tochtjes eromheen, in de Haute-Saône zijn weer 20 rondtochten mogeijk, en de Jura doorkruis je met de Jura à Vélo (Jura op de fiets ) en de Grote Oversteek .

Ontdek de wijnstreek met de auto, op de fiets of al wandelend.

Favoriete tips
In Belfort bezoek je de gigantische leeuw die in de rotsen is uitgehakt door Bartholi. De liefhebber van traditionele ambachten zoals hout en klokkenmakerij kan een bezoek brengen aan het astronomische uurwerk met 70 wijzerplaten en 21 automaten in Besançon of aan Saint Claude, dat sinds de 16e eeuw beroemd is om zijn pijpen. In Sochaux-Montbéliard is een heel museum gewijd aan het automerk  Peugeot (Musée de l’Aventure)

Beroemde bouwwerken zijn de Koninklijke Zoutmijn van de stad Arc et Senans (op de Werelderfgoedlijst van UNESCO) en de kapel Notre-Dame-du-Haut die Le Corbusier tussen 1950 en 1954 in Ronchamps bouwde.

In pittoreske plaatsjes als Arbois en Ornans of in het dorpje Pesmes dat tot een van de 140 mooiste dorpen van Frankrijk behoort, lijkt het of de tijd heeft stilgestaan.

In de Gorges de Langouette in Planches-en-Montagne maak je een tocht door een 47m diepe kloof met een riviertje en overal varens en moerasplanten. En als extraatje een 15m hoge waterval! Ook spannend: de grotten van Osselle en de grotten van Planches.

Ook voor jongeren is er veel te beleven: het Festival Eurockéennes vindt elk jaar in juli plaats in  Belfort. Het is één van grootste openlucht festivals van Europa met meer dan 50 groepen en artiesten.

Voor meer informatie:
www.franche-comte.org (Nederlandstalige versie) [en dan graag doorlinken naar : http://nl.franche-comte.org/ ] of neem een kijkje op :http://nl.rendezvousenfrance.com/nl/a-decouvrir/rendez-vous-franche-comte
Er is ook een speciale fiets site in het Engels beschikbaar: http://cycling.franche-comte.org/

Foto’s:Fietsers © CRT Franche-Comté- Denis Bringard, Dorpje Haute-Saône ©CRT Franche-Comté – H. Hugues, Boot Saône © Atout France – Robert Palomba, Eurockéennes Belfort © Atout France – J. Voisin.

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn