Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Languedoc-Roussillon

De Languedoc-Roussillon is een veelzijdige regio. Haar prachtige kust strekt zich over 200 km uit langs de Middellandse Zee, van de Côte Vermeille tot de Camargue. In de Zuidelijke Pyreneeën proef je de Catalaanse sfeer, ongerepte natuur, wijngaarden en olijfbomen. De regio kent de meeste zonuren per jaar.

Aan water geen gebrek in de regio met prachtige stranden en rivieren. Badplaatse Cap d’Agde heeft een strand van 14 kilometer op de kruising van de Middellandse Zee, de rivier Hérault en het Canal du Midi. Met een snorkel en geplastificeerde kaart verken je het bijzondere onderwaterpad. Maar je kunt er ook leren (kite) surfen of zeilen.
Port Leucate kent een grote jachthaven.
Op de rivieren bieden verschillende organisaties (wildwater)kano tochten aan of rafting.

Wie houdt van beweging kan rustig langs het Canal du Midi fietsen, gaan wandelen (al dan niet met een ezel) in de uitlopers van de
Cevennen of zich wagen aan canyoning, via ferrata of speleologie in de bergen.

Cultuurliefhebbers hebben een ruime keuze aan interessante steden.

Favoriete tips
Een bezoek aan Montpellier, een echte studentenstad met vele
gezellige cafeetjes en leuke winkels. Je huurt er eenvoudig een Velomagg fiets om de stad te verkennen.

De sprookjesachtige oude binnenstad van het Middeleeuwse Carcassonne moet je gezien hebben.

Breng een bezoekje aan de beroemde Pont du Gard.

In Perpignan is de Catalaanse cultuur goed voelbaar, Narbonne was een Romeinse nederzetting aan de via Domitia waar later het paleis van aartsbisschoppen gevestigd werd, en ook in Nîmes staat bekend om haar erfgoed uit de oudheid : bregen daar vooral een bezoek aan de oude arena.

Leuk voor kinderen: het indrukwekkende bamboebos in de Bambouseraie de Prafrance, Afrikaanse dieren in de Réserve africaine de Sigean, de grotten van Aven Armand en het wolvenpark Parc des loups du Gévaudan.

Voor meer informatie
http://nl.destinationsuddefrance.com// (Nederlandstalige versie) of neem een kijkje op http://nl.rendezvousenfrance.com/nl/a-decouvrir/rendez-vous-de-languedoc-roussillon

Foto’s: Atout France: Glisse et kite, C.G. Deschamps, ADT Aude, Pascal Gréboval.

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn