Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Limousin

De Limousin ligt in het hart van Frankrijk met in het westen de uitlopers van het Centraal Massief. Kenmerkend zijn de glooiende, groene landschappen, die uitnodigen tot tal van (sportieve) activiteiten. Met 6200 km aan wandelpaden en vele fiets- en mountainbike routes kunnen wandelaars en fietsers zich hier uitleven. Leuk met kinderen zijn de diverse avonturen- en boomklimparken. Volop natuur in de regionale natuurparken Périgord-Limousin en Millevaches-Lac de Vassivière. Maar er zijn ook vele meren, waaronder het meer van Vassivière, het meer van Saint-Pardoux en het meer van Causse, waar je naar hartelust kunt kanoën, zeilen, raften of vissen.

De regio kent vele prachtige dorpjes zoals Collonges la Rouge, die geheel in rode is steen is opgetrokken.

Typisch is ook het ambachtswerk: bijvoorbeeld porcelein en glasblazen in Limoges, tapijtkunst in Aubusson, leer in Saint-Junien en papier in Saint-Léonard.

Met de Golf pass (3 of 5 golfterreinen) kan je klant de 10 golfbanen van de regio Limousin ontdekken. Cultuur vindt de klant ook over de 180 km lange Richard Leeuwenhart route, met 19 bezienswaardigheden onderweg.

Indrukwekkend is het herdenkingscentrum Oradour-sur-Glane, een martelaarsdorp van de WO II.

En er is een museum gewijd aan voormalig president Jacques Chirac waar de vele cadeaus uitgestald staan van zijn staatsbezoeken.

Voor meer informatie
www.tourismelimousin.com (Nederlandstalige versie) of neem hier een kijkje.

Foto’s: Atout France, Joël Damase, CRT Limousin – Marco Polo, JL Kokel.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn