Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Lotharingen

Lotharingen is de grensstreek tussen België, Luxemburg en Duitsland. Natuurliefhebbers ontdekken er uitgestrekte bossen, meren, het massief van de Vogezen en maar liefst drie natuurparken.

De steden Nancy, Metz, Epinal en Bar-le-Duc lenen zich uitstekend voor een stedentrip. De regio geeft een Nederlandstalige brochure uit over de steden met informatie, tips, festivals en arrangementen.

Wie op zoek is naar traditionele ambachten komt zeker aan zijn trekken: vioolbouw in Mirecourt, kristal in Baccarat, textiel van de Vogezen in Ventron, aardewerk in Sarreguemines en Longwy, etc.

Ontspan tijdens een partijtje golfen of doe een ontstresskuur in een van de vijf wellness-centra. In de thermen van Contrexéville en Vittel is jouw klant in goede handen.

In de “brasseries”, de typische ontmoetingsplaatsen in Lotharingen, drinkt men bij een stuk quiche lorraine met plezier een Mirabelle.

De Vogezen is een ideaal gebied voor wandelaars, fietsers en mountainbikers. Goed toeven is het er bij de vele meren.

De Art Nouveau ontstond in Nancy, op aansporing van de meester-glasmaker en meubelmaker Emile Gallé. In het hart van deze stad ligt het Stanislas-plein, een meesterwerk uit de 18e eeuw. In Nancy kun je overigens leuk shoppen als je van boetiekjes houdt.

Metz herbergt een schat aan cultuur. Denk aan Romeinse opgravingen en prachtige kerken, zoals de oudste kerk van Frankrijk en de schitterende gotische Saint-Etienne kathedraal. Deze heeft prachtige glas-in-lood ramen uit de 13e eeuw, maar vooral de 20e eeuwse ramen van Chagall zijn wereldberoemd. Bezoek het bijzondere Centre Pompidou-Metz, het zusje van het gelijknamige moderne kunst museum in Parijs.

Lotharingen Place Stanislas Nancy©CRT Lorraine - Michel LaurentAdviseer de klant het Paspoort Lorraine aan te vragen op de Internet site van het regionale VVV. Een gratis gids met vele bezoektips van musea en bezienswaardigheden tegen gereduceerde prijs. Ook staan er gastronomische restaurants in die een gratis aperitiefje aanbieden. Enkele boerderijen bieden een lokaal product aan bij een bezoek.

De bekende autoroute route du soleil loopt door de regio en is voor een groot gedeelte gratis.

Voor meer informatie:
www.tourisme-lorraine.fr (Nederlandstalige versie) of neem hier een kijkje.
Voor de pass Lorraine www.passlorraine.com

Foto’s: © CRT Lorraine – Michel Laurent

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn